Indias egen ”Aril”

En av Troens Bevis sine store samarbeidspartnere i India er en enkel landsbygutt med en historie, ikke ulik Aril Edvardsens. De ble begge født i 1938, begge kommer fra enkle kår og startet med to tomme hender. Og begge overser i dag et arbeide som berører hundretusener av mennesker med evangeliet.

 

I tillegg til å plante menigheter, trene opp og sende ut nasjonale misjonærer, drive barnehjem for 5 000 barn og lage TV-program som går på satellitt 3 dager i uken over hele India, følger han og hans stab opp 70 000 nye forespørsler hvert år som vil ha Troens Bevis sitt brevkurs, etter å ha sett programmene hans. Han arrangerte også den ene av Edvardsens to kampanjer i India i november 2004.
Biskop Ernest Komanpalli, som sitter i hovedstyret for Pinsevennenes Verdenskomferanser, er etter hvert blitt en nær samarbeidspartner av Troens Bevis.
Troens Bevis bringer videre den fantastiske historien om en enkel mann som begynte med to tomme hender, en sykkel og tro på en stor Gud .

Fikk evangeliet av svensk-amerikanske misjonærer
– Jeg ble født i 1938, samme år som Aril Edvardsen, i en landsby i Andhra Pradesh ikke langt fra Bengal-bukten. Mine foreldre var kristne, og lærte meg og mine søsken om Jesus. Min far hadde kommet til tro på Jesus gjennom svensk-amerikanske misjonærer da han var på en reise i Himalaya-fjellene i Nord India, skriver Ernest.

Landsbyevangelist
– Så snart jeg hadde kommet til bevisst tro på Jesus, kjente jeg Guds kall til å forkynne evangeliet. Fra 1956 til 1960 gikk jeg på bibelskole, og i 1960 begynte jeg som fulltids forkynner.
Jeg gikk fra landsby til landsby og forkynte evangeliet. Etter hvert fikk jeg også en sykkel. I landsbyene satt folk på palmematter og lyttet til Guds ord.
Blant de som tok imot Jesus, tok jeg med meg unge nyfrelste og underviste dem nærmere. Jeg ble i hver landsby inntil 25 var kommet til tro. Deretter innsatte jeg en av mine disipler til å ta over den nye flokken av Jesustroende, slik at jeg kunne dra videre til nye landsbyer.

Ble steinet
– Det hendte rett som det var at jeg fikk motstand. En gang ble jeg steinet. Men mange indere kom til tro på Jesus, og mange av dem ville deretter forkynne evangeliet.

Fra 25 til 1200 menigheter
– De innfødte misjonærene som vi har sendt ut har gjort en fantastisk jobb som mange utenlandske misjonsselskaper kan lære av. Vi driver nå 10 bibelskoler som utdanner og trener nye nasjonale vitner og innfødte misjonærer.
– I dag består ”Manna Ministries” av nærmere 1200 menigheter og nyplantninger som ledes av 1200 nasjonale pastorer, 25 overseere (biskoper) og 4 regionale visepresidenter. Over 800 av disse menighetene finnes her i staten Andhra Pradesh, som har en befolkning på 90 millioner mennesker. De andre menighetene finnes i statene Orissa og Bombay, og så langt borte som Manipur-staten på grensen til Burma og på Andamanøyene langt ute i Indiahavet, vest for Burma og Thailand. I dag er ¼ del av våre menigheter selvunderholdte.

TV-program og bibelskoler
– Ved siden av menighetsarbeidet og planting av nye menigheter, går vårt mediearbeide hånd i hånd når det gjelder evangelisering. Særlig TV-sendingene gir oss mange nye kontakter.
To ganger hver uke sender vi radioprogram på både telegu og orissa-språkene.
Tre ganger i uken sender vi våre TV-program via satellitt, som når hele India, ja helt til Midtøsten, på telegu og engelsk.

70 000 brev
Vi følger opp responsen på våre TV-og radioprogram med Aril Edvardsens brevkurs ”Nytt liv”, og vi får ca. 70 000 brev årlig fra indere som vil lære om Jesus. Over 90 % av responsen kommer fra folk som ikke er kristne, fordi programmene sendes på vanlige kanaler og ikke ”kristne” stasjoner.

Barnehjem for 5000
– I 1969 spurte en døende mor om min kone, Rachel, ville ta vare på hennes to små barn da hun døde. Dette ble starten på en rekke barnehjem, der ”Manna Ministries” i dag tar seg av ca. 5000 foreldreløse barn, som også får skolegang.
Vi driver også et sykehus med 50 senger, fortrinnsvis for spedalske og blinde. Mange blinde av stær har fått sitt syn igjen. Min kone, Rachel, koordinerer hospital og barnehjem.
”Manna Ministries” driver også trykkeri og forlag, og sprer evangeliet også via litteratur som er så viktig. Vårt eget magasin kommer ut i 6000 eksemplarer.

Aril Edvardsens kampanje i november
– Alt i alt står vi midt oppe i et sterkt ekspanderende arbeide på alle felter. Derfor var det med stor glede og forventning at vi fikk besøk av Aril og Kari Edvardsen, sammen med Gunnar Jeppestøl, i november 2004. Vi hadde ventet lenge på dette besøket.
Predikantseminaret i Hyderabad samlet 1000 nasjonale vitner som alle ble mektig utfordret til å høste inn endetidens store innhøstning. Jeg kan si at for meg personlig så fornyet Aril Edvardsen min visjon om å nå hele India i disse siste dager.

Hindu borgemester deltok
– Aril Edvardsens evangeliske møtekampanje ble holdt i tvillingbyen Khudpullapur, med sine 5 omliggende satellittbyer. Her hadde det aldri tidligere blitt holdt slike evangeliske møter på grunn av motstanden fra fundamentalister.
Vi fikk oppleve store seiersmøter for evangeliet, og fikk se tusener av mine landsmenn strømme fram for å motta Jesus som sin frelser. Vi fikk også oppleve å se mennesker bli mirakuløst helbredet ved Guds kraft i Jesu navn.
Også Khudpullapurs borgermester, Lingam Goud som er hindu, deltok på hele siste møtet. Han sa han var glad for å kunne være med og se hva Jesus gjorde i folkets hjerter.

Takker Troens Bevis partnere
– Vi fryder oss fortsatt over de gode resultatene etter denne kampanjen. Tusener av nye Jesustroende deltar på Aril Edvardsens brevkurs, og vi har plantet 5 nye menigheter som et resultat av disse møter.
Jeg takker alle Troens Bevis sine partnere som har sendt både Rune og hans team, og Aril Edvardsen og Gunnar Jeppestøl til oss. Til Aril Edvardsen har jeg skrevet følgende takkens ord: Takk for ditt og Gunnar Jeppestøls inspirerende besøk til India i november 2004. Du har plantet Guds hemmelighet gjennom Jesu Kristi evangelium i hungrige sjeler i kampanjen i Khudpullapur, og utfordret Guds tjenere til å bestige nye høyder i predikantseminaret i Hyderabad. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter