Isaac- tro til døden

Isaac Raju var en av ti innfødte misjonærer som Troens Bevis underholder i Andhra Pradesh i India. Han forsvant på vei til et møte og ble funnet drept flere dager senere.

 

Isaac Raju (40) forsvant den 24. mai på vei til møtet i Toli Chowki. Den 2. juni ringte en anonym person fra Golcondo til politiet om at et lik var blitt funnet i en striesekk i bydelen Shaikpet, der Isaac også hadde åpnet virksomhet. Sekken med liket ble funnet på grunn av stanken. Liket ble ført til likhuset i Osmania General Hospital, der Isaacs kone Satyavani og sønnen Prasad ble tilkalt, og identifiserte Isaac.

Deltok på predikanseminaret
Isaac var en av de ti innfødte misjonærene som Troens Bevis underholder gjennom Rock Church Ministries, ledet av biskop Ernest Komanapalli i staten Andhra Pradesh. Isaac og hans kone Satyavani virket i landsbyene i Prashanti Hills omkring Andhra Pradeshs hovedstad Hyderabad.
Han deltok på predikantseminaret som Aril Edvardsen og Gunnar Jeppestøl holdt i Hyderabad i november i fjor. Der ble han tydelig inspirert av undervisningen og åpnet virksomhet i flere landsbyer ut fra sin menighet Raidurg, blant annet i Toli Chowki, hvor han skulle holde møte da han forsvant.

De indiske avisene hadde store oppslag om mordet på Isaac, fordi det var det andre mordet på en kristen forkynner i løpet av fjorten dager: ”The Times of India”, og ”The Hindu”, antydet at en ”anti-kristen gruppe” stod bak begge drapene.

Full etterforskning
Staten Andhra Pradeshs innenriksminister K. Jana Reddy, gav straks ordre om at det spesielle etterforskningsteamet, SIT, skulle etterforske mordet på Isaac og den andre kristne forkynneren K. Daniel (28 år). Begge var blitt kvalt før de ble lagt i striesekker og gjemt i skogen. Derfor antar politiet at begge mord har blitt utført av samme person eller samme gruppe. Isaac Raju er den førtiende kristne forkynner som har blitt myrdet i staten Andhra Pradesh av anti-kristne grupper.

Indias Kristne Nasjonalkongress, og andre kristne organisasjoner har fordømt mordene på Isaac Raju og K. Daniel og bedt om at drapene blir etterforsket av Indias regjering, ledet av en høyesterettsdommer.

Siste rapport
Isaac Rajus siste rapport til Troens Bevis lød slik:
”Menighetene våre i landsbyene har nettopp feiret vår årskonferanse. Mange av de troende deltok aktivt, og vi holdt også en tre-dagers evangeliseringskampanje. Nye mennesker mottok Jesus som sin frelser, og 13 personer ble døpt i vann.

Mirakler skjer på bønne- og fastemøtene våre. Mange blir befridd fra onde ånder og sataniske handlinger, mens andre har blitt utfridd fra sykdommer.
Vi har nå over 130 medlemmer  i menigheten her i Raidurg – 80 voksne og 50 barn og unge. Hver søndag holder vi gudstjeneste kl. 10.30. Tirsdager har vi kvinnemøter. Fredager har vi bønn og faste, og torsdager og lørdager går vi på husbesøk i landsbyene og holder møter i hjemmene. Jeg selv og noen av de troende i hovedmenigheten vår i Raidurg besøker og forkynner evangeliet i åtte landsbyer i vårt distrikt.

Dette er den andre tragedien Isaacs kone Satyavani og deres sønn Prasad opplever på kort tid. Deres eneste datter ble drept i en bilulykke i august 2004.

Troens Bevis’ Innfødt Evangelist Misjon har utsendt og underholdt over 12 000 innfødte misjonærer i mange land siden starten i 1960. Tusener av Troens Bevis partnere har gjennom årene vært med og erfare slagordet: ”Du kommer aldri nærmere de unådde og kirkefremmede enn med en innfødt misjonær som din personlige stedfortreder.”

Men å være på den ytterste frontlinje kan også være risikofylt, og flere innfødte misjonærer har blitt martyrer, mens andre har blitt steinet eller skamslått. I Iran har bl.a. fire av Troens Bevis’ misjonærene blitt myrdet.
Nå gav også indiske Isaac Raju alt for evangeliets skyld.

Kilde: Troens Bevis bladet, november 2005. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter