Startskuddet går for 24 timers-TV

Historie skrives i Sarons Dal 1. april. Da begynner Troens Bevis med TV-sendinger 24 timer i døgnet.

 

Lørdag 1. april går startskuddet for den nå 24-timers satellitt kanalen ”Miracle! Da begynner ”Miracle”-kanalen med 24-timers sendetid i døgnet til araberverden.

– Det føles som når et lite barn vokser opp og blir stort, sier daglig leder for kanalen, Barty Shokralla.

– På denne dagen, 1. april, ønsker vi spesielt å takke alle våre misjonspartnere som har gjort dette mulig. Dette er en stor glede som vi i alle største grad vil dele med dem!

Det var i 1978 Aril Edvardsen først fikk visjonen om å ”teppebelegge” hele verden med evangeliet. I 1980 begynte mediaarbeidet i Troens Bevis for alvor med radioprogram som ble sendt over store deler av verden. Utviklingen gikk raskt videre til TV-program som ble sendt på statlige og lokale stasjoner i flere land. I denne perioden begynte TV-monopolet å falle i Norge, og Troens Bevis var raskt på plass med programserien ”Hallo Norden”, som ble sendt ukentlig på lokalstasjoner i Norge og Danmark. På 90-tallet var mange andre kristne aktører kommet på banen i Norden, og Troens Bevis bestemte seg for igjen å bryte ny grunn med program til araberverden.

I 1996 kjøpte Troens Bevis en halv time satellittid per uke, og ”Miracle”- kanalen var et faktum i 1997, da dette økte til 6 timer i uken. I 2001 begynte kanalen å sende 8 timer per uke, og 2. juledag 2002, åtte timer per dag.

I april 2004 økte sendingene til 12 timer per dag, og nå, nøyaktig 2 år senere, blir det satellittsendinger 24 timer i døgnet til et område der minst 100.000.000 mennesker ser på satellitt-TV.

– Ved å øke sendetiden til 24 timer vet jeg at vi kommer til å få ennå flere seere. Og vi kommer til å se at ennå flere mennesker blir forandret, fra innsiden ut. Det er det som er hele konseptet med kanalen, og det som skjer når mennesker får et møte med Jesus, sier Barty.

I 2005 ble kanalen kontaktet 28.259 ganger av arabere som ville vite mer om Jesus, en økning på 20 prosent fra 2004. 80 % av dem som kontakter kanalen er muslimer.

– Programmet ditt er overbevisende og du sårer ikke andre. Det er veldig bra å prate med muslimer gjennom Koranen. Jeg har sett at programmene dine viser respekt for muslimene og dette får en muslim til å lytte. Jeg er overbevist om at Jesus døde på korset. Jeg håper at du kan hjelpe meg, skrev Hadi fra Saudi Arabia til Aril Edvardsen nylig, etter å ha sett programmet Islam Study.

Troens Bevis produserer nå 4 ulike programserier for kanalen. I tillegg produseres andre program på bestilling og ferdige serier kjøpes inn. Kanalen sender alt fra dramaserier, bibelundervisning, temaprogram og dokumentarer til barneprogram.

I 2005 hadde kanalen et årsbudsjett på 9 millioner kroner og 6 heltidsansatte.
– Men den store utfordringen nå blir å få inn nok penger til å drive kanalen, øke vår egen programproduksjon og ellers få alt til å gå rundt, sier Shokralla, som ikke legger skjul på at en 24-timers satellittkanal også medfører et større ansvar.

”Miracle”-kanalen kan sees live på nettet på : www. Miraclechannel.com
Hotbird 6, 13 grader øst, 11.642 Mhz H, fec 3/4, SR 27500.

Det er nå et ekstra stort behov for nye partnere som vil stå sammen med Troens Bevis i å teppebelegge den arabiske verden med evangeliet. Ønsker du å bli en støttepartner eller å gi en gave til «Miracle»-kanalen, klikk her.

Se også sending live her! 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter