Nasjonale misjonærer brenner for Kristus i Bangladesh

Troens Bevis støtter i dag 27 nasjonale misjonærer i Bangladesh. Tross forfølgelse og motgang blir flere hundretalls landsmenn døpt og kommer til tro.

 

En stor dose mot og utholdenhet er uten tvil nødvendig for Troens Bevis sine misjonærer i Bangladesh. De virker i et land der de møter mye motstand og befolkningen generelt er så fattige og hardtarbeidene at de ikke har mye tid eller krefter til overs.

– Folk jobber fra grytidlig til sent på kvelden, og dersom jeg skal få kontakt med dem må jeg stå opp tidlig eller besøke dem sent på kvelden. Folket her er analfabeter og er avhengig av å høre dersom de skal lære noe. Jeg går derfor på besøk, og der det er interesse for det, blir jeg en stund for å undervise evangeliet, forteller Joshua, en av misjonærene.

– Dag etter dag er folk veldig opptatt av å tjene til sitt daglige brød. Det er vanskelig for folk å ta seg tid til å høre forkynnelse. Noen ganger må jeg tilbringe hele kvelden og natten med, for å få delt ordet med dem. Folk spør meg hvordan de kan oppnå materielistisk hjelp og andre «morsomme» spørsmål for å provosere, men Gud hjelper meg til å takle slike situasjoner, slik at folk ikke blir sint på meg, bekrefter en av de andre misjonærene.

Han forteller videre at de ofte viser Jesusfilmen og deler ut traktater. Når de viser filmen holder de gjerne voksendåp, og den siste tiden har flere hundre latt seg døpe og mange er kommet til tro.

Farlig

Men å vise Jesusfilmen kan også vær farlig. I juli 2005 fikk to brutale mord internasjonal oppmerksomhet. Da ble to kristne hakket til døde etter gjentatte trusler. Det er antatt at det var militante islamister som ikke likte at Jesusfilmen ble vist, som stod bak mordene. Bangladesh har 140 millioner mennesker og blir regnet som verdens tetteste befolkede land. 88 % er muslimer, 11 % er hinduer, og resten er buddhister og kristne.

Tragedie ble til tjeneste

Troens Bevis sin overseer i Bangladesh forteller også at det var en personlig tragedie som forvandlet hans eget liv og ble grunnlaget for hele han tjeneste i dag.

– Jeg var gift med en evangelist som ble drept i en bilulykke. Det var først da jeg bestemte meg for å tjene Herren hundre prosent, forteller han.

Han forteller videre at det er sønnen som inspirer ham til arbeidet i søndagskolen.

Over 50 prosent av befolkningen i Bangladesh er barn og ungdom, og mye av arbeidet til de nasjonale er fokusert på denne gruppen.

– Jeg har også en sønn på 5 år som trenger ekstra omsorg. Jeg har alltid sett på søndagskolebarna som mine egne, siden mitt barn er så lik de andre barna.

Han forteller videre at da han først kom til byen der han nå har sitt hovedkontor, var folk veldig lukket overfor evangeliet.

– Men nå ser jeg at folk hører og jeg tror at de vil ta imot. Jeg besøker folk på arbeidsplassene og jobber etter en målrettet plan. Jeg besøker også de andre misjonærene Troens Bevis støtter, og må iblant reise flere hundre mil for å komme frem til dem. Men jeg er lykkelig for å kunne være en tjener for Gud og for å se at folk blir frelst gjennom det arbeidet jeg gjør!

De 27 nasjonale misjonærene i Bangladesh er en del av de 700 misjonærene som får månedlig støtte fra Troens Bevis. Selv om misjonærene kommer fra ulike kontinent og møter forskjellige utfordringer, brenner de alle for å nå sitt eget folk med evangeliet. Dersom du kunne tenke deg å støtte din egen innfødt misjonær, kan du ringe 38 35 75 00 for å få mer informasjon. Ønsker du å støtte de innfødte misjonærene med en enkelt gave, kan du klikke her.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter