Norske toppledere gratulerer gullbrudeparet i Sarons Dal

Lørdag 15. juli kl.19.30 går evangelist Aril Edvardsen på talerstolen og åpner det 43. Skandinaviske Sommerstevnet i Sarons Dal som varer til og med 23. juli. Årets stevne blir spesielt fordi søndag 16. juli markeres Aril og Kari Edvardsens gullbryllup.

Mange celebre gratulanter har meldt sin ankomst, og en rekke norske toppledere som er forhindret fra å være tilstede har sendt sine skriftlige gratulasjoner eller gratulasjoner via video, som blir vist på storskjerm kl. 19.30.

Blant gratulantene er statsminister Jens Stoltenberg og tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik. Begge har kalt Aril Edvardsen en brobygger.

Bistandsminister Erik Solheim beskriver Aril Edvardsen via video som en kristen leder som bidrar til å gjøre Jesus stor, en som er opptatt av de viktigste spørsmålene i vår tid; krig, fred, og at barn ikke kan spise seg mette eller mangler medisiner. Statsråd Solheim refererer også til opprørsgeneralen i Burundi som ble ”omvendt” gjennom Aril Edvardsens forkynnelse, ble valgt til president og skapte fred.

Det at presidenten kom til Norge som Aril Edvardsens gjest som møter oss politikere var også en fantastisk opplevelse. Det er utrolig hva Aril Edvardsen har bidratt til i Burundi, sier Solheim.

Kjell Magne Bondevik roser også Aril Edvardsen som kristen forkynner og
for hans bidrag til dialog og forsoning på tvers av religiøse og politiske skillelinjer. Bondevik som nettopp kommer fra Rwanda, der mange spurte om han kjente Aril Edvardsen, sier at også der har Edvardsen bidratt til forsoning på tvers av skillelinjer.

Professor Berge Furre fra Universitetet i Oslo sammenligner Aril Edvardsen med en internasjonal utgave av Hans Nielsen Hauge, og ser han som sentral i norsk historie, som en mann som gjør dette landet større. Og tidligere statsråd og formann i KRF, Dagfinn Høybråten sier at Kari og Aril Edvardsen har i disse 50 år skrevet seg inn i norsk misjonshistorie. TV reporteren Erling Borgen sier at Aril Edvardsens verdensvide virksomhet er Norges største hemmelighet.

På en eller annen måte har de fleste gratulantene funnet ut at Aril Edvardsen ville ha vært hjelpeløs uten sin Kari, og sier at hun står for 50 % av hans livsverk. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter