E-post nytt fra misjonærene

Troens Bevis får kontinuerlig inn e-post og rapporter fra de over 700 nasjonale misjonærene som får underhold verden rundt. Her er siste nytt fra Thailand, Iran og Betlehem.

 

– Fra den innfødte misjonæren Joshua i Thailand fikk vi nettopp en e.mail. Han skriver: Takk for deres omtanke og bønner for Thailand. Akkurat nå er situasjonen rolig, men ikke normal. Etter noe over en uke etter at de militære styrker overtok makten i Thailand har folket begynt å uroe seg for fremtiden for landet. Vi tror at Gud har kontroll over situasjonen i Thailand. Vær fortsatt med i bønn om at Han vil utøse sin kjærlighet over folket i Thailand. Be også om at det ikke må bli noen blodsutgytelse nå i denne overgangsfasen vi er inne i.

– Fra Iran fikk vi nylig høre at Fereshteh, datteren til martyren Medhi Dibaj har blitt arrestert sammen med sin mann i byen Mashad. Det har ikke kommet noen opplysninger om hvorfor de ble arrestert. Mannen fikk etter kort tid lov til å ringe sin familie for å fortelle at han har det bra, mens familien til Fereshteh har ventet i spenning på å høre fra henne. Lettelsen var derfor stor da de onsdag 4. oktober fikk telefon fra henne og hun kunne fortelle at det etter forholdene sto godt til med både henne og mannen. Våre iranske venner ber oss fortsette å be for dem.

I dag 6. oktober kom meldingen vi har ventet på. Fereshteh og mannen er løslatt mot kausjon. Vi gleder oss sammen med dem, deres 6 år gamle datter og familie for øvrig. Samtidig vil vi være med i bønn om at tiltalen frafalles.

Fra Betlehem skriver den innfødte misjonæren Nihad Salman; Det som blir gjort og sagt ellers i Europa får først og fremst konsekvenser for mennesker her, og da spesielt de kristne. Eks. karikaturtegningene, uttalelser fra paven etc. Det er her de får kjenne konsekvensene og sinnet til muslimene på kroppen.

Hva vil morgendagen bringe? Det vet vi ikke, men vi må ikke bli motløse eller nedbøyd. Jesus, ved Den Hellige Ånd bor i oss, i våre hjerter, derfor kan vi være sterke og frimodige! Hvordan kan vi det? Fordi ”Jeg Er” vil aldri forlate oss eller svikte.

Vi kan være et lys i dette landet. Og det kan vi ved å løfte hodet vårt og rette vår fokus på Jesus. Ser vi på omstendighetene ser vi mørke, ser vi på Jesus ser vi lys. Vi må være lys og salt i dette landet. Er vi ikke det tjener vi ikke Gud her. Mister vi fokus og reiser herfra så har vi mistet vår ”saltkraft”.

Dette skriver Nihad Salman i en tid hvor mange kristne opplever hverdagen som tøff og de forlater Betlehem.

Han skriver videre: Vi bor her på tross av situasjonen. Mange har ikke jobb pgrunn av den lave turismen, og på grunn av muren har mange av de som før arbeidet i Israel mistet jobben. Det er vanskelig for meg som pastor her for jeg må lytte til alle disse triste historiene til de brødrene og søstrene som lider. Likevel har vi ikke tenkt oss noe annet sted. Gud vil vi skal være et skinnende lys der vi er. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter