Norske barns bønn for Irak går til millioner av seere

Barn på Karmøy har laget en bønn for Irak, som vil bli sendt på Troens Bevis sin satellittkanal i det nye året.

 

Etter at Troens Bevis sin webside gikk ut med en oppfordring til sine misjonspartnere om å skrive en bønn for Irak for satellittkanalen, skrive en bønn for Irak  for satellittkanalen kom det svar fra en gruppe barn på Karmøy. Resultatet er en enkel og sterk bønn som viser at barna følger med på det som skjer i Irak:

  • Vi ber om at krigen må stoppe.
  • Vi ber om at volden må ta slutt.
  • Vi ber om at folkene må være gode mot hverandre.

Det vil bli opplyst at bønnen er skrevet av en gruppe barn i Norge.

Ville starte bønnegruppe for Irak

Det var Heidi Munkejord Haugen, leder for yngresarbeidet i Statskirken på Ådland på Karmøy, som først oppdaget oppfordringen på websiden.

– Jeg har lenge tenkt at jeg skulle starte et bønnearbeide for Irak. Da tenkte jeg voksen bønnegruppe i flere år, men har ikke klart å få det i gang, forteller hun.

Men så var hun på en samling i kirken nylig der det ble snakket om hvordan en kan involvere og bruke barn i menighetsarbeide.

– Jeg har vært leder for yngres i flere år, det er barn fra 5.-7. klasse, og etter den samlingen  tenkte jeg at jeg ville høre om kanskje barna ville være med å be for Irak. Jeg tok med meg en atlas på neste samling, men jeg ble overrasket over hvor mye barna allerede visste om det som skjer i Irak. De ville gjerne være med å be, og de fikk tenne lys for hver bønn som ble sagt.

Nå vil de forstette å be for Irak nå de treffes annen hver fredag.

Skrev ned bønn i e-post

Rett etterpå oppdaget Heidi, som leser Troens Bevis sin webside regelmessig, stykket der det stod at alle som ville kunne skrive en kort bønn med mulighet om at akkurat deres bønn ville bli sendt på luften.

Hun skrev da ned ting som barna hadde bedt om i en e-post til Troens Bevis. Nå er bønnen allerede dubbet til arabisk, den blir lest av et barn, og den vil begynne å gå på lufta mellom programmene etter nyttår.

Spesielt at bønnen kommer fra barn

Lederen for satellittkanalen, Barty Shokralla, føler at det er spesielt sterkt at bønnen kommer fra barn. – Det vil uten tvil gjøre inntrykk på seerne når de hører at en gruppe barn fra Norge ber for dem som lider i Irak. Kanskje det vil få folk til å stoppe opp og tenke litt, håper han. Han ønsker også at seerne skal se at ”Miracle”-kanalen virkelig bryr seg om folk i dette området. Kanalen bemanner et oppfølgingskontor i Stockholm som blir oppringt av seere hele døgnet.

Oppfordringen går videre til andre som ønsker å skrive en kort bønn på ca. 30 sekunder for Irak. Det en den første i en serie bønner for flere land i dette området.

TV-kanalen sender 24 timer i døgnet  på arabisk og dekker hele Nord-Afrika, Midtøsten, Persiabukta og Europa. Se live streaming her: www.miraclechannel.com

e-post: [email protected]

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter