fbpx

Original husleie 2 innfødte misjonærer fra Troens Bevis

Da jordmoren fra Suderø på Færøyene skulle flytte inn i nytt lokale med sin kristne bokkafe, fikk hun beskjed om at leien var underhold av 2 innfødte misjonærer gjennom Troens Bevis.

 

Da Bjørg Nitschke på Fæøyene skulle flytte inn i nytt lokale med den kristne bokkafeen hun og mannen driver, hadde hun vært betenkt i lengre tid. Hun og familien hadde nemlig takket nei til tilbudet om dette lokale da det lå  rett ved siden av et lokale de hadde holdt til i før, men som ble for dyrt.

– Da vi først hadde takket ja til nytt lokale gikk det lang tid før eieren gav beskjed om hva husleien var. Fordi lokalet ligger midt i handelssentrumet av byen regnet jeg med at denne husleien også ville være svært høy, forteller hun, og var derfor svært spent på hva husleien ville bli.

Overraskelsen var derfor stor da de fikk beskjed om at leien var å finne to innfødte misjonærer å underholde gjennom Troens Bevis!

– Dette var ikke vanskelig for oss å godta da jeg har kjent og fulgt med i Troens Bevis og hele Aril Edvardsens arbeide de siste 30 årene, og jeg har også vært i Sarons Dal et par ganger, forteller Bjørg.

20 år gammel drøm
Drømmen om bokkafeen begynte for  20 år siden. Den ble først virkelighet  for 6-7 år siden da Cafe One Way ble startet som et fellesprosjekt mellom flere kirker og menigheter på Suderø.

– Men det endte slik det ofte gjør med slike prosjekter, som et enmanns/familie foretagende etter ikke så lang tid, forklarer hun.

– Alt arbeidet måtte gjøres frivillig og ulønnet for at den skulle bære seg økonomisk, og dette er ikke alltid så attraktivt. Allikevel klarte vi i 5 år å drive kafeen på dagtid med barne- og ungdomsarbeide på kvelden og i helgene, og mange aktiviteter for voksne.

– Men husleien ble for høy og det ble for få frivillige slik at vi stengte kafeen og flyttet boksalget hjem til vårt eget hus. Men der ble det ikke så mye salg, så vi har hatt mye stands på handelsmesser og andre arrangement, forklarer hun.

Et hus for Herren
For 3 år siden kom en ung mann på Suderø til tro. Han var en ivrig leser og var spesielt interessert i den alternative behandlingsverden. Nå fikk han en veldig hunger etter å lese kristen litteratur, og han kom mye til bokkafeen der han ble en god venn av  Bjørg og familien.

I fjor kjøpte han et stort hus i byen. I tillegg til å innrede en leilighet til seg selv, laget han en stor leilighet som står klar til å ta imot ”Herrens tjenere” når de besøker øya, og han innredet også et bønnerom i kjelleren som er åpent for alle.

– Huset rommer også et stort lokale til, og det var er det vi nå får leie for prisen av 2 innfødte evangelister i månedet, forklarer Bjørg.

Elsker hver dag i kafeen
– Jeg elsker hver dag i kafeen, sier Bjørg som også jobber som jordmor på øya.

– Vi selger også mange norske bøker, deriblant  bøkene til Aril og Kari Edvardsen, forteller hun, og røper at akkurat denne uken har hun det ekstra travelt fordi hun er den eneste jordmoren som har vakt på øya i 14 dager.

Leder for Innfødte Evangelist Misjonen i Sarons Dal, Kåre Stusdal, kan fortelle at det er 2 nasjonale misjonærer i India som nå vil få underhold og nyte godt av den originale husleien på Færøyene.



Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter