Besøkte arbeidsleir i Bhutan

Under en 3-dagers kampanje i Bhutan oppdaget Troens Bevis-teamet en kummerlig arbeidsleir som de nå skal fortsette evangeliserende og humanitært arbeide i.

 

Ruth Sodemba, som leder Troens Bevis sitt arbeide i Bhutan og Nepal, forteller at nylig arrangerte hun sammen med kontaktmenigheten i Bhutans hovedstad Thimbu en 3-dagers kampanje i Bhutan. Troens Bevis støtter i dag 11 nasjonale misjonærer som i Bhutan og 20 i Nepal, men på grunn av de strenge evangeliseringsreglene bor de fleste i Vest-Bengal i India og reiser i stedet på turer over grensen.

Bhutan er et av de mest isolerte land i verden. Det ligger nord for India og Bangladesh og grenser mot Kina i nord, Burma i øst og Nepal i vest. Bhutan er kjent for sitt eventyrlige fjellandskap og er blitt en betydelig leverandør av vannkraft til India. Utenlandsk påvirkning og turisme er strengt regulert for å ta vare på de religiøse og kulturelle tradisjonene. Offisielt er folketallet på 800 000, men flere kilder oppgir at det virkelige folketallet er mye høyere, noen antyder 2 millioner. 75 prosent av befolkningen er buddhister, 25 prosent hinduer og mindre enn 1 prosent er kristne. All evangelisering er forbudt. Frem til 1965 var Bhutan stengt for kristne organisasjoner. Og frem til nå er det bare noen få som får arbeide i landet, og bare de som også hjelper til med å drive sykehus og skoler.

– Blant flere høydepunkter dette året vil jeg spesielt ta frem turen som vi hadde til Thimpu i november, skriver Ruth Sodemba i en e-post til Troens Bevis.

– Menigheten vår i Thimpu, hovedstaden i Bhutan, skulle arrangere en tre dagers møte- og bønne kampanje. Vi var fire som skulle dra inn til Thimpu og være med å forkynne og veilede. Reisen dit er lang på kronglete og bratte veier, forteller hun.

Hungrer etter Guds ord
– Møtene ble holdt i hjemmet til en av våre innfødte misjonærer på et sted i byen som heter Kalabazaar. Det første møtet begynt kl. 9 om morgenen og var ikke ferdig før kl 20. Vi var nødt til å holde ”et stille” møte, da offentlige møter ikke er lov i Bhutan. Hele dagen forkynte vi Guds Ord til de rundt 100 som kom til møtet. Noen av de som kom led av hodeverk og feber. De kom frem og ble helbredet. Mange er hungrige etter Guds Ord. Mange troende mangler undervisning i Guds ord og hadde mange spørsmål. Det er mange troende som sågar har falt fra troen fordi de mangler elementær kunnskap fra Guds Ord. Det var flere av disse som kom til møtene og fikk gi sine liv til Herren på nytt. Vi kjenner på en stor byrde for disse som mangler kunnskap i Guds Ord, og det er med stor glede vi kunne forkynne for dem og gi dem god undervisning.

Kummerlig i arbeidsleir
– Om søndagen fikk vi anledning til å besøke en kjent arbeidsleir som ligger noen kilometer utenfor Thimpu by. Dette er en arbeidsleir for arbeidere i det statlige veivesen. Folk i leiren er svært fattige. Husene er ofte laget av plast og blekkplater. Veggene er kledd med klær og stoff for å holde kulden ute om vinteren. Det kom rundt 150 fra leiren til møtet. Pastor Anil delte Guds ord med dem. Da han forkynte kunne vi merke Den Hellige Ånds nærvær. Unge jenter ble fylt av Ånden. Mange var det som søkte forbønn. En eldre mann led av høy feber. Feberen forlot han når vi ba for ham. En arbeider ble helbredet for spedalskhet. En kvinne ble helbredet for stygge og store sår på føttene. Unge jenter som var kommet til tro, analfabeter som ikke kan lese et ord fra Bibelen, ble fylt av Den Hellige Ånd og talte i tunger.

Vonde forhold for barna
– I denne leiren er det mange analfabeter, og jenter blir giftet bort i svært ung alder. De har ingen skoletilbud. En jente på 13 år kom frem og ville ha forbønn for sitt nyfødte barn. Mitt hjerte brister når jeg ser barn som har barn. Barna går ikke på skole, lærer aldri noe, og de lever under svært dårlige forhold. Pastor David fra Thimpu vil fremover besøke denne arbeidsleiren jevnlig. Han vil ved siden av å gi dem Guds Ord også lære dem å lese og skrive.

Lørdagen etter at vi kom hjem ble det sprengt en bombe ved grenseovergangen til Bhutan hvor tre mennesker ble drept. Etter dette har det vært svært vanskelig for oss å reise inn i landet igjen. Takk for forbønn for Bhutan og det arbeidet som Herren gjør i landet, avslutter Ruth Sodemba.

Det er 11 nasjonale misjonærere som får støtte fra Troens Bevis til å virke i Bhutan og 20 i Nepal. De er blant 800 nasjonale misjonærer i 41 land som får månedlige støtte gjennom Troens Bevis sitt program, der alle kan få en ”stedfortreder” på misjonsmarka med jevnlige rapporter. Ønsker du å gi en gave til innfødte misjonærer kan du klikke her. Vil du støtte din egen misjonær ring 38 35 75 00 og spør etter Kåre Stusdal.

 



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter