Vitner og virker i Sudans flyktningleirer

500 skoleelever i Sør-Sudan og 750 i sudanske flyktningleirer har fått helsesjekk og legehjelp takket være Mourice Mousa, som sammen med Troens Bevis driver et omfattende misjons- og nødhjelpsarbeide i Sudan.

 

Da 3 egyptiske leger meldte seg til frivillig til tjeneste kunne Mourice tilby 500 skoleelever i Sudan en grundig helsesjekk og medisinsk hjelp. I tillegg fikk han og et misjonsteam tillatelse til å holde praktiske lærlingkurs og bibelstudier for elevene. Etter å ha vært på flere skoler i Sør-Sudan reiste teamet videre til de overfylte flyktningleirene utenfor Khartoum.

– Hjelpen fra legene kunne ikke vært mer velkommen. På dette tidspunktet hadde vi nettopp hatt planer om å dra til Khartoum i 2 dager for så å dra opp i Nubafjellene i 4 dager. Disse planene måtte vi likevel utsette da matforsyningene ikke kom frem i tide. Vi fortsatte dermed å arbeide i de 5 forskjellige flyktningeleirene i Khartoum sammen med legene, og 750 mennesker fikk medisinsk hjelp, forteller Mourice.

Siden 1999 har Maurice Mousa fra ”Wells of Salvation” samarbeidet med Troens Bevis. Han overser 4 nasjonale misjonærer i Sudan som får støtte fra Troens Bevis, og sammen gjør de en stor innsats for sitt folk som har lidt ubeskrivelig i mange år.

FN har utnevnt mord-og voldtektsraidene i Darfur som verdens verste humanitære katastrofe. Da fredsavtalen i 2005 gjorde slutt på borgerkrigen som hadde vart i 21 år, tok det ikke lang tid før en ny konflikt brøt ut i Vest-Darfur.

”Ingen annen Gud enn oss”
Flyktningene som har søkt tilflukt i leirene har både grusomme og tragiske historier. I en spesial rapport i Time Magazine i 2004 snakket reporteren med Abdulkarim som satt med en 5 måneder gammel baby på fanget i en flyktningleir mens hun fortalte sin historie.

”I år er det ikke noen annen gud enn oss”, sa mennene fra Janjaweed som overfalt og voldtok henne. ”Vi er din gud nå.”

Da de var ferdige tok en av mennene og skar et dypt kutt over det venstre låret hennes, rett over kneet. Arret ville merke henne som en slave sa de, eller merke henne akkurat som en av deres kameler. Innen natten falt på var over 100 kvinner voldtatt i landsbyen til Abdulkarim og flere titalls personer drept, deriblant hennes to sønner, mannen hennes og fire fra svigerfamilien. De eneste som overlevde i familien var Abdulkarim og hennes 6 år gamle sønn. ”De ville også drepe meg, men da de så at jeg var gravid slapp de meg løs igjen,” fortalte hun.

Det er personer som henne som Mourice og de 4 andre innfødte misjonærene han jobber sammen med møter på når de drar inn til flyktningleirene. Over 200 000 er drept i Darfur-konflikten og 2,4 millioner er blitt hjemløse. Ifølge en fersk Oxfam-rapport er det over 1 million som ikke mottar noe nødhjelp i det hele tatt.

– Be om at Gud skal lede oss videre, slik at vi kan fortsette å hjelpe folk. Be for alle frivillige som hjelper oss i flyktningarbeidets tjeneste, be for alle leger, og be for oss, at vi skal nå flere med evangeliet, sier Mourice.

Til sammen støtter Troens Bevis 16 innfødte misjonærer som har sitt virke i Sudan. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter