Kristne i Gaza fikk feire jul i Israel for første gang

For første gang fikk medlemmer av Gaza baptistmenighet tillatelse til å besøke Israel under julefeiringen. For flere av dem var det deres første besøk til de bibelske stedene, selv om de bare har bodd noen få mil unna.

 

For mange i gruppen fra Gaza baptist menighet var det en stor begivenhet 5. januar da de krysset grensen til Israel for å feire jul som offisielle gjester av baptistmenigheten i Nasaret. De fleste arabiske kristne følger den ortodokse tidsregningen og feirer julaften 6. januar.

Flere familiemedlemmer til Rami Ayyad som ble myrdet sin tro av militante i Gaza i november, og som var medlem av Gaza baptistmenighet, var også med på turen.

De palestinske kristne besøkte blant annet en landsby som er en reproduksjon i full størrelse av en landsby på Jesu tid.

”Da Broder Rani leste fra Lukas 4 om Jesus som underviste i synagogen i hans hjemby, som jo var Nasaret, sa en av kvinnene som var med på turen at dette var det mest spennende stedet hun noen gang hadde besøkt i hele sitt liv for å lære mer om Jesus,” skriver nettstedet Come and See fra Nasaret.

Etter omvisningen samlet alle seg for å ha frokost og en tid med felleskap sammen med kristne fra Nasaret-området. Gruppen fra Gaza delte historier om vanskeligheter og utfordringer de har møtt etter mordet på Rami Ayyad, og flere av dem som var til stede sa at de ble meget oppmuntret av det store motet til de troende i Gaza. Etter frokosten fikk følget en tur på Genesaretsjøen der de også fikk ta i øyesyn flere andre steder som er forbundet med Jesus tjeneste.

I dag er det rundt 3000 kristne på Gaza stripen blant 1,.5 millioner muslimer. De kristne har hatt det like hardt som resten av befolkningen som følge av konflikten mellom Hamas og Israel. Hannah Massad, som er pastor for Gaza baptistmenighet,  er en av Troens Bevis sine 4 nasjonale misjonærer på Vestbredden og i Betlehem som jobber på tvers av kultur og religion for å bringe håp og lindring til befolkningen.

Kilde:www.comeandsee.com 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter