Overrasket lensmenn på Island med å jobbe gratis

–Nå er ikke folk like skeptiske mot evangeliet, har vi hørt, sier Troens Bevis sine to misjonærer på Island etter at ungdommer tilbød seg å jobbe gratis for å gjøre noe bra i forkant av to kampanjer.

 

Erdna Vardadottir og Olifur Zophoniasson er Troens Bevis sine to nasjonale misjonærer på Island. En av oppgavene deres er å drive en bibelskole. 

Etter at Helge Flatøy fra Sarons Dal besøkte elevene i begynnelsen av skoleåret 2007/2008 og underviste dem i personlig evangelisering, har ungdommene vært på flere evangeliseringsturer både på Island og til utlandet.
For å avslutte skoleåret besøkte elevene to forskjellige steder på Island, Akranes og Stykkisholmur, med en uke på hvert sted.

I forkant av kampanjene fikk lensmennene på begge stedene en ganske uvanlig forespørsel. Ungdommene ville gjerne jobbe gratis hvis de kunne bli brukt til noe positivt.  Ifølge Erdna og Olifur kunne ikke lensmennene riktig skjønne at noen ville komme for å hjelpe til uten å få betalt. Men de skaffet alle noe å gjøre, slik som å vaske vinduene på barnehjem, rydde og feie gater osv.

Men selv om det var en uvant forespørsel, ble det ett vitnesbyrd for både lensmennene og de andre som var involvert fra Akranes og Stykkisholmur, forteller misjonærene.
-Vi holdt ungdomskonserter og kveldsmøter. Så avsluttet vi uken med familie karneval der vi grillet pølser, hadde ansiktsmaling for barn, lufthoppeslott, utekonsert og mye annet. Veldig mange familier kom på disse aktivitetene på begge stedene.

-Vi opplever at folk blir mer åpne for evangeliet gjennom slike happenings. Vi har også hørt fra kristne ledere fra Akranes og Stykkisholmen at mange er ikke like skeptiske nå som de var tidligere, sier Erdna og Olifur.

Erdna og Olifur har mottatt støtte fra Troens Bevis siden 1999 for å virke som nasjonale misjonærer på Island etter at de selv gikk på bibelskolen i Sarons Dal.

Erdna og Olifur er 2 av nesten 800 nasjonale misjonærer som mottar støtte fra Troens Bevis hver måned. I tillegg er det flere som står på venteliste for å få støtte slik at de kan gå ut i fulltidstjeneste for evangeliet. Dersom du vil være med å støtte arbeidet til de nasjonale misjonærene med en gave, kan du klikke her. Husk skattefradrag på gaver innen 31. desember. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter