– Folket i Serbia leter etter håp

Serbia har under en prosent evangeliske kristne og lider av konstant mangel på pastorer og menighetsledere. Arbeidet til Troens Bevis sine serbiske misjonærer er derfor av spesiell stor betydning for landet som fremdeles slikker sårene etter krigen på 90 tallet.

 

Serbia slikker fremdeles sårene etter krigen i 90-årene der alle ble tapere. Åndelig sett fikk landet et sår som fremdeles blør. De evangeliske kristne har alltid vært i stort mindretall, og det ble ikke lettere etter krigen der de kristne fikk det ennå tøffere. I dag finnes det bortimot 15 000 evangeliske troende i Serbia blant en befolkning på 11 millioner. Og mange av dem er passive troende av mangel på pastorer, undervisning, få menigheter og lite felleskap.

Troens Bevis ble først aktiv i Serbia i 1998 da en ung mann kom til Sarons Dal for å gå på bibelskole. Han drog tilbake som innfødt misjonær og startet et arbeid som har plantet flere menigheter og der mange er kommet til tro. To av misjonærene som nå får støtte til å virke i Serbia er Sasa Jana og Luka Urosevic.

– Folket leter etter håp, og når vi deler med dem om Kristus ser vi håpet i øynene på dem. Noen reagerer med opprør mot kristendommen når de har det vanskelig i livet. Men vi ser at det eneste som virkelig kan hjelpe i alle situasjoner i livet er Jesus, forteller Sasa Jana og Luka Urosevic i en rapport. 
De forteller at de har vært med på å etablere misjonsstasjoner i Koviljacha, Bratunac, Grabovac og Drenovac.
– Vi forteller folk om Guds kjærlighet og hjelper til med å opprette husgrupper for menighetene. Nå er det også to nye troende som skal døpe seg snart. Selv om livet er tøft og fremtiden usikker så forsøker vi å oppmuntre de troende på misjonsstasjonene så ofte vi har mulighet til det, forteller de i rapporten.
Sasa og Lukas er også med i et stor ungdomsarbeid, og de ser frem til sommeren da de skal lede både evangelisering og ungdomsleir.
– Til sommeren skal vi ha mange aktiviteter igjen, vi skal både evangelisere og ha sommerleir for ungdommene. Det er godt å kunne ha tid med de unge, å kunne lytte til deres problemer og be sammen med dem.

Ønsker du å få din egen stedfortreder på misjonsmarken gjennom en nasjonal misjonær, kontakt Troens Bevis på [email protected] eller klikk herFå siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter