fbpx

– Wow, skjer dette i Vietnam?

Rune Edvardsen er overveldet over responsen han nylig fikk i Vietnam. Flere tusen søkte frelse.

– Mitt inntrykk fra kampanjen er veldig positivt siden Vietnam har vært et land som har vært veldig vanskelig for kristne å komme til i over lang tid. Jeg har hørt gjennom de kontaktene vi har at det åpnes og at det blir lettere. Nå hadde de fått lov til å ha et stort utearrangement på grunn av 500-års reformasjonsjubileet til Martin Luther. Jeg må si at jeg på forhånd hadde store forventninger, men da jeg kom dit og så flokken med mennesker ble jeg overveldet. Det var vel en 10-15000 mennesker den første kvelden, og lovsangen, bønnene, kvaliteten på det som var av opptredener, og prekenen til Daniel Pham som er vår feltleder, førte til at jeg satt igjen og tenkte «Wow, skjer det her i Vietnam?», forteller Rune Edvardsen gledesstrålende.

Han forteller at neste formiddag var også helt spesiell.
– Dagen derpå var det 5-6000 ledere og kristne som var samlet til seminar og foredrag. Det var spennende, og vi opplevde at noen av disse som har vært med undergrunns-menigheter og de som har vært registrerte, vasket føttene til hverandre og forsonte seg med hverandre for en ny tid i Vietnam. Det var rørende.

Rune talte den siste kvelden.
– Den siste kvelden da jeg skulle tale var det vel nærmere 20 000 som kom for å høre evangeliet. 75-80 prosent var ungdommer fra 25 år og nedover. Nasjonen teller jo snart 100 millioner. Folket er ungt og det er en ung nasjon i vekst. Det skjer mye spennende i Vietnam, men det jeg satt igjen med var; for en energi, og en følelse av at dette prosjektet, det vil si evangeliet i Vietnam, kommer til å gå bra. Ikke minst med den innsatsen, den tålmodigheten og den gleden som var i de folkene – det var ekstraordinært. Det var utrolig bra å få være med på. Vi ble allerede invitert til å være med neste år dersom de får lov til å gjøre noe lignende, svarer Rune.

– Det var 51 kirkesamfunn som var sammen. De hadde aldri fått lov tidligere til å ha en vestlig forkynner til å tale offisielt. Jeg sier ikke at det ikke har vært vestlige forkynnere inne, for det kan det ha vært i deres sammenhenger, men dette var nok en av de største kampanjene de har holdt. Om det har vært eksterne som har holdt møter vet jeg ikke, men jeg vet det er koreanere og mange andre som har besøkt landet. Franklin Graham besøker landet i desember. Det besøket er det knyttet store forventninger til. Det åpnes med andre ord opp for større kampanjer, så det blir spennende å se hva som skjer i Vietnam.

– Var det konkret innbydelse der mange søkte frelse?
– Ja, men det var litt vanskelig å si antallet fordi det var så mange, men det var nok nærmere 2000 første kvelden og andre kvelden var det i hvert fall 2000 som kom frem. Jeg kunne se at dette var folk som ikke var møtegjengere, de var fra det daglige livet. Det ble også bedt om helbredelse og mange kom og vitnet etterpå om helbredelse.

– Noe som var litt gøy og som jeg må få lov til å dele: den første kvelden var jeg bare på møtet. Da kom lederen og spurte om jeg ikke kom i dress i morgen? Jeg svarte at jeg godt kunne gjøre det, men at det ville være veldig unaturlig for meg. Jeg pleier ikke å gå slik, men ville gjøre det som var OK for dem. Etter 20 minutter kom de tilbake og spurte: «Kan du ikke heller bare være slik som du er, siden det er mange unge som kommer og vi vil markedsføre dette, kan du også spille og synge litt?» Det ble veldig fint uten at jeg egentlig sa noe. Jeg merket jo det da jeg talte den kvelden og etterpå da jeg spaserte rundt på plassen der en times tid og pratet med folk og ba med noen, da sa de: «Det var så fint å se at du var slik nedpå», og mange pastorer sa også at dette var veldig fint og at ungdommene deres likte det veldig godt. Jeg er jo 55 år, men likevel. Det er nok et land vi vil høre mye fra, forteller Rune med begeistring.

– Kommer Troens Bevis til å satse i Vietnam?
– Ja, vi støtter jo 70 innfødte evangelister allerede som er der og de sender stadig flotte rapporter, så det skjer fine ting i landet. Menighetene er jo litt forskjellige der. Det er ikke mange store menigheter, men det er mange menigheter på 100, 200, 300 og det er veldig mange huskirkefellesskap som bygges opp. De sa at det kanskje var rundt 50 000 evangeliske kristne i Vietnam i den kretsen som var samlet. I tillegg er det 7 prosent katolikker, og kanskje noen andre, men det er et land på 100 millioner. Vi kan nok anta at det er under 10 prosent kristne, så vi skjønner jo at det er et enormt stort misjonsfelt, avslutter Rune Edvardsen.

For å støtte Troens Bevis sine misjonskampanjer med en gave, kan du klikke her.

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter