fbpx

Rik familiehistorie i Sarons Dal

Bjørg Prestegård og datter Signe Marit Prestegård Rise kan se tilbake på mye god familiehistorie i Sarons Dal. Stevnebesøk var fast innslag gjennom hele oppveksten. Den ene gangen foreldrene ville være ekstra snille og ta Signe Marit til Legoland, gråt hun og ville heller på Stevnet!

Bjørg kan fortelle at mye historie er skrevet siden hun og mannen kom på Stevnet for første gang for 50 år siden.
– Vi var flere som hadde tatt turen fra Bergen, og vi var veldig spente på hva dette var som vi hadde hørt om fra Sarons Dal. Jeg var nyutdannet sykepleier, og vi lå i telt på campingplassen. Jeg husker vi måtte gå tidlig på møtet for å få plass. Det var Aril som talte, og vi ble ikke skuffet på noen måte.

 

– Siden den gang har vi vært her ca. 40 ganger, men ikke de siste 8, tilføyer Bjørg, som nå er blitt enke.

Signe Marit har mange gode minner fra alle sommerturene til Sarons Dal fra hun var liten.
– Men jeg husker spesielt en gang. Da tenkte foreldrene mine at de skulle være ekstra snille med meg og ta meg med til Legoland i Danmark i stedet. Det var jo et populært feriemål for familier, og de ønsket å gjøre noe ekstra gøy for meg! Men dagen vi skulle reise hjem, var det en gudstjeneste på radioen fra Sarons Dal, og da gråt jeg og sa jeg ville heller være der, forteller Signe Marit og ler.

– Hva har Sarons Dal betydd for dere?
– Veldig mye, sier Bjørg. Mange ting ble nye. Jeg fikk også et veldig godt syn på misjon. Det har gitt oss glede å få være med å støtte innfødte evangelister gjennom årene. Og arbeidet til Dina Stiftelsen er også helt fantastisk. Vi ble som regel hele stevneuken. Slik traff vi og ble kjent med mange mennesker, som vi traff igjen år etter år. Og det at vi var her nede så mye gjorde at Signe Marit fikk lyst til å begynne på bibelskolen. Det betydde mye for hennes liv.
Signe Marit nikker.
– Det har betydd så mye at det er vanskelig å si. Da jeg jobbet her i en periode følte jeg at jeg var kommet til verdens navle. Jeg følte det som om vi fikk fakser inn fra hele verden. Det var også spennende med så mange kirkesamfunn, fra trosmenigheter til statskirken, et fantastisk felleskap.

– Og nå føles det så godt å få komme hit med egne barn, tilføyer Signe Marit, som til vanlig driver Langesund Bad sammen med sin mann, Lars Rise.

Troens Bevis er et månedlig misjonsblad med siste nytt fra misjonsfronten, vitnesbyrd og trosinspirerende artikler.

Du kan få et gratis abonnement på Troens Bevis bladet ved å klikke her.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter