fbpx

Arven etter bestemor ble ny kirke i Afrika

– En ny bil får du ikke med til himmelen, men det gjør du med dem du vinner for evigheten, sier familien Moseeg.

Familien Moseeg er gode Sarons Dal-venner. Under Sommerstevnet hjalp Steen og Jane til som kollektører, slik de har gjort de siste årene. Miriam på 8 og Aron på 12 var med på Planetene. 

Ekteparet traff hverandre gjennom misjonsarbeidet til Steen på misjonsstasjonen Thessalia i Kenya. Han reiste ut for egen regning som misjonær i 1997, og ekteparet har vært med på å bygge opp et stort arbeid blant den fattige Luo-stammen. De bor nå i Norge der de jobber og bruker det meste av resursene sine på misjon.

– Min morfar, Valdemar Pedersen, var frafallen i mange år, men da Aril Edvardsen hadde kampanje i Borgestad på 60-tallet kom han tilbake til Gud. Han var med på Stevnet i Sarons Dal flere ganger, og han var alltid sist i seng etter kveldsmøtet og den første som stod opp om morgenen for å gå på bønnemøte. Min mor begynte å støtte innfødte evangelister i 1965. De har hun bedt for daglig, og hun lurte på hvem som skulle be for dem når hun gikk bort. Da sa vi at vi overtar dine forpliktelser, og ringte til Sarons Dal og fikk ordnet med det.

Da moren gikk bort bestemte ekteparet at de ville bruke arven etter henne til noe meget spesielt.

– En av kirkene vi har vært med på å bygge hadde blitt ødelagt av regn og termitter. Det er en kirke som blir brukt av 200-300 spesielt fattige folk, deriblant mange enker. Da min mor gikk bort i fjor, bestemte vi at vi ville bruke arven etter henne til å bygge en ny kirke for dem som min mor har hatt hjerte til å hjelpe.

– Vi tenkte at en ny bil får du ikke med til himmelen, begynner Steen, – men det gjør du med dem du vinner for himmelen, fullfører Jane.

Hele familien ble med til Kenya da den nye kirken skulle innvies. Under et av møtene fikk Steen, som holdt på å tale, et illebefinnende og måtte sette seg. Da reiser 12 år gamle Aron seg opp og tar over møtet!

– Det var som om hele himmelen åpnet seg, folk ble frelst, åndsdøpte og mange ble helbredet, forteller Steen mens den unge evangelisten nikker begeistret.

Aron legger til at det var veldig gøy på møtene for folk hoppet og danset.

– Også er det alltid gøy å treffe familiemedlemmer og spille fotball når vi er i Kenya.

Miriam sier at hun syntes det er spesielt morsomt å se alle de rare dyrene i Afrika.

– Sist så jeg 58 Sebraer, 61 apekatter og 11 giraffer!

Steen forteller at den nye kirken er blitt til velsignelse for hele området.

– Det som skjedde i etterkant er at forskjellige menigheter har hørt om den nye kirken så de vil gjerne komme til møter der. Det har medført at det er blitt et mye bedre samarbeid mellom menighetene.

Steen forteller at de støtter evangelister både gjennom Troens Bevis og sitt eget arbeid. Det er ikke vanskelig å se hva denne familien brenner for.

– Ellers må jeg få legge til at jeg synes det er veldig spennende å følge Rune Edvardsen og Hans Martin Skagestad på Facebook og se hvor mange som blir frelst. Og når de trenger forbønn så ber vi! Vi har kjent Aril Edvardsen helt siden 1965 og da var Rune bare en liten gutt. Vi føler vi er en del av Sarons Dal-familien.

Les mer om den sterke historien til Steen og Jane Moseeg her.

Over 1300 innfødte evangelister er i dag i fulltidstjeneste gjennom støtten til Troens Bevis partnere.

Ønsker du å støtte en innfødt evangelist, kan du klikke her.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter