Åndelig hunger i Vietnam

– Når de hører evangeliet klarer de raskt å se forskjell på hva som er tradisjon og hva som er en levende relasjon, sier Van Phan som jobber med Innfødte evangelister i Vietnam.

Opplever dere at folk i Vietnam er åndelige sultne for evangeliet?
— Ja, det er de. De er veldig religiøse og de tilber forfedrene sine, de tilber Buddha og de tilber i den tradisjonen de har arvet fra familien sin, uten å tenke så mye over hva slags kunnskap de har om religionen sin. Når de blir invitert til en kirke og får høre evangeliet, tenker de at dette er mye mer logisk. Og ettersom Den Hellige Ånd overbeviser dem kan de se forskjellen mellom hva som kun er familietradisjon og hva som er en levende Guds relasjon, forteller Van Phan.

 

Hva er noen av de store utfordringene nye troende i Vietnam opplever?
– Den største utfordringen er tid. De fleste jobber veldig mye, så de har lite tid til å lese Bibelen. Livet er vanskelig for de aller fleste vietnamesere. Unge må studere hardt for å få gode karakterer da konkurransen om de gode jobbene hos de store firmaene er stor. Ute på landet må de fleste slite hardt på gårdene uten moderne utstyr, så det er ikke mye tid til å være sammen med andre eller å gå i kirken. Folk jobber mye fordi de vil gjerne at Vietnam skal bli rikere og komme på linje med andre land. Men det betyr også at mange ikke er tilfreds med livet.

Hva er din historie?
– Jeg vokste opp i en buddhistisk familie. Da jeg var 21 år og ferdig på gymnaset flyttet jeg inn til Ho Chi Min City. En venn av meg var en kristen, og ut av respekt sa jeg ja da hun inviterte med i kirken. Hun leste stadig bibelvers for meg og ba for meg og familien min. Etter 6 måneder tok jeg kontakt med pastoren, som ba for meg til frelse. Da jeg selv begynte å be, følte jeg en ny fred og jeg forelsket meg etter hvert i Guds ord. Jeg fant svar på spørsmålene som jeg hadde om livets mening og hva som skjer når vi dør.

Hvordan reagerte familien din?
– Da jeg etter noen måneder besøkte dem fortalte jeg min søster at jeg hadde funnet meningen med livet. Vi gråt sammen og hun tok imot Jesus da hun så forskjellen i livet mitt. Det samme gjorde foreldrene mine, og de er alle døpt.

– Det som er viktig å huske på er at for oss i Asia er tankene og prinsippene i kristendommen helt nye. Det er en helt ny måte å tenke på. I buddhismen har vi ikke noen tanker om en himmel. Enten går vi til helvete for våre synder eller så blir vi reinkarnert dersom vi er gode nok. Så det å bli tilgitt og ha adgang til himmelen med en gang, er noe som er veldig utrolig for oss. Så evangeliet er veldig, veldig gode nyheter for vinge vietnamesere!

Er det noe våre partnere kan gjøre for å støtte arbeidet i Vietnam?
– Husk på oss i bønnene deres. Be om at Gud skal sende ut flere arbeidere i landet vårt. Vi trenger ikke bare pastorer, men også vanlige folk som vil være med å spre evangeliet!

Over 1300 innfødte evangelister er i dag i fulltidstjeneste gjennom støtten til Troens Bevis partnere.
Ønsker du å støtte en innfødt evangelist med en misjonsgave, kan du klikke her.

Velger du å støtte en innfødt evangelist fast, vil du få bilde og brev fra feltlederen med informasjon om feltet der evangelisten virker.  Du vil også få en avis to ganger i året med oppdaterte nyheter og vitnesbyrd fra våre misjonsfelt.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter