Strålende misjonskvinne

Solveig Skaten (86) er en bønne-kjempe som snakker brennende om misjon. Hun gråt av glede da hun fikk sin første innfødte misjonær.

Under Sommerstevnet i Sarons Dal befinner det seg en medarbeider på kjøkkenet som skiller seg ut. Det er ikke ofte damer i en alder av 86 år tilbyr sin tjeneste som medarbeider. Dette er tredje gang hun er medarbeider på stevnet. Det er riktignok mange år siden sist. Nå er hun nylig blitt enke og fant ut at hun ville besøke årets stevne og gjøre en jobb.

Oppdaget Troens Bevis
Solveig bor på en øy som heter Tysnes. Den ligger mellom Karmøy og Bergen. I skoleåret 1978-79 gikk sønnen hennes på Troens Bevis bibel- og misjonsskole. De var fra Misjonssamband sammenheng – men han likte timeplanen til Sarons Dals bibelskole. Han begynte å sende bladet til Troens Bevis hjem. Da Solveig leste om innfødte misjonærer ble hun så begeistret. Hun ville da ha sin misjonær der ute. Etter kort tid begynte hun å støtte en innfødt misjonær i Kenya. Da hun fikk sitt første nyhetsbrev fra ham, gråt hun av glede! Tenk at hun kunne være med på dette. Senere er det blitt mange innfødte misjonærer. I dag henger bildet av dem på rekke og rad på kjøleskapet hennes. Begeistret forteller hun at flere av dem har egne menigheter og er feltledere.

Solveig er veldig begeistret for Troens Bevis-bladet. Det er helt annerledes enn alle andre misjonsblader. Det er så opptatt av det positive. Så har hun da også virkelig tent på ideen med å sende ut innfødte misjonærer for å spre evangeliet.

Frelsesvisshet
Allerede som barn var Solveig søkende. Hun er vokst opp i et hjem der bordbønn, kveldsbønn og husandakter var hverdagskost. Som barn leste hun i et blad om en 10-åring som hadde fått frelsesvisshet. Det ville Solveig også ha – hun var da mer enn ti år! Hun fikk en velbrukt bibel av søskenbarnet sitt som selv hadde fått den av sin far. Den ble dyrebar for henne. Der var mange bibelværs underskrevet. Da hun var 17 år kom hun på et møte som skulle bli avgjørende for henne. Ikke husker hun navn på predikanten eller for hvilken misjon han reiste, men hun husker et avgjørende bibelværs som han leste: «Men vi har denne skatten i leirkar, for at den rike kraften skal være av Gud og ikke fra oss selv.» (2 kor 4,7). Da fikk også Solveig frelsesvisshet! Hun visste at hun var frelst fordi frelsen ikke var fra henne selv. Dette gjør henne takknemlig og må fortelles videre! Solveig er veldig opptatt av at andre skal få oppleve denne herlige frelsen.

Ber med navns nevnelse
Solveig ber! Hun har bønnebøker og bønnelister. I mange år jobbet hun som kirketjener og klokker i Onarheim kirke – ja av og til fungerer hun fortsatt som klokker. Hun har tatt vare på listene over konfirmantene. Det har blitt mange konfirmanter i årenes løp. Disse ber hun for med navns nevnelse. Hun ber om at de skal bli frelst.
Solveig Skaten er smittende begeistret for Jesus og for misjon. Hun har glede av å gi. Rundt om i Norges land sitter det mange like ivrige misjonsvenner som Solveig. Takk til dere alle som er med å bidra for at vi skal kunne fullføre det store oppdraget!

Over 1300 innfødte evangelister er i dag i fulltidstjeneste gjennom støtten til Troens Bevis partnere. Ønsker du å støtte en innfødt evangelist, kan du klikke her.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter