Troens Bevis holder det sentrale i sentrum

– Det unike med Sarons Dal er hvordan de har holdt det sentrale i sentrum, nemlig å nå de unådde med Evangeliet om Jesus Kristus, sier Erik og Hilde Bedsvaag, pastorer i Østfoldkirken, Troens Bevis sin nye partnermenighet.

Etter å ha vært misjonærer i Kenya i 14 år er ekteparet Erik og Hilde Bedsvaag hovedpastorer i Østfoldkirken, tidligere kjent som Moss Bibelsenter. Vi har tatt en prat med Erik Bedsvaag.

 

Erik, hva lærte dere av å være misjonærer i Afrika i 14 år?
– Oi, det var mye.  Det må vel først og fremst være å stole på Gud i alle ting, fra store ting til små ting. Å stole på at vi ikke blir angrepet av horder av kriminelle mens vi sover, at Gud beskytter oss på veien mot banditter og ulykker, til vårt daglige brød, til å beskytte oss mot malaria og sykdommer. Listen er lang.

Hva er fokus i Østfoldkirken om dagen?
– Fokuset i kirken er det som jeg tror bestandig skal være der, og det er å nå vår neste med Guds ord og Guds kjærlighet, og hjelpe de kristne i kirken til å vokse opp til modenheten i Kristus.

Hva er det beste ved å bo i Moss?
– Moss, Larkollen og Østfold er den beste plassen å bo i hele Norge. Det er Østfold som har det beste været i hele Norge. Bare i området her omkring så er det ca. 40 badestrender. Folket her er også fantastiske. Vi har aldri trivdes bedre noe sted enn der vi bor nå.

Hva er ditt forhold til Troens Bevis?
– Jeg kunne faktisk ha havnet i Sarons Dal på 1980 tallet. Jeg ble i 1983 spurt om jeg ville bli administrativ leder i Sarons Dal, men jeg ville ikke mer inn i administrasjon, så jeg takket nei til tilbudet. Etter hvert så reiste vi til Afrika hvor vi planla å være i 1,5 år, men det ble i stedet for 14 år sammenhengende i Afrika. Faktisk så gikk det 34 år til jeg satte mine bein i Sarons Dal for første gang, når jeg var med på sommerkonferansen der sist sommer. Tenk hvor raskt tiden går.  Det var flott å være i Sarons Dal.

Hvorfor valgte dere å bli partnermenighet?
– Da Aril døde, så var det nok mange som tenkte at det var slutten på Sarons Dal, men der tok mange heldigvis skammelig feil. Rune er jo veldig forskjellig fra sin far med andre gaver og talenter, men han har sammen med sitt team klart å få stor respekt blant de kristne i Norge og utlandet. Det viser at det som er født av Gud seirer over verden, og Sarons Dal er født av Gud. Også gjennom en fantastisk jobb av Kai Johansen hvor Kai har reist omkring og knyttet kontakter og bygd relasjoner med pastorer og ledere i mange kirker, så er det gledelig å se at flere og flere kirker blir partnermenigheter. Det er også gledelig å se at flere og flere kirker som oss som startet i trosbevegelsen på 1980-tallet blir partnermenigheter i Sarons Dal. Jeg møtte mange pastor-kollegaer da jeg var i Sarons Dal sist sommer.
 Det unike med Sarons Dal er hvordan de har holdt det sentrale i sentrum, nemlig å nå de unådde med Evangeliet om Jesus Kristus. Det er jo vårt hovedkall – å nå ut med Evangeliet til alle folkeslag!

Har du noen hjertesaker du spesielt brenner for som pastor?
– Det må være to ting: For det første å disippelgjøre de kristne i kirken slik at vi blir mer lik Jesus i vår måte å leve på, både i tanke, ord og gjerninger. Det andre er å nå de kirkefremmede med Evangeliet. Jeg er opptatt av å bygge en kultur i kirken hvor alle mennesker, uansett bakgrunn eller om de tror på Gud eller ei, kjenner seg velkommen og elsket når de kommer til Østfoldkirken.

Hva gjør dere i Østfoldkirken for å nå flere med evangeliet i Moss?
– Vi har jo nå i mange år vært ukentlig på TV 4 ganger i uka på Visjon Norge og på TV Østfold, på vår web-TV, You-tube, Vimeo, og podcast. Vi når faktisk hver eneste husholdning i Norge, hele Færøyene og deler av Sverige og Danmark. Når vi spør førstegangsbesøkende (som vi har nesten hver søndag) hva som gjorde at de kom til Østfoldkirken, så er det som regel vårt store banner på veggen på kirken, eller de sier at de har sett oss på TV eller sjekket oss ut på web-TV. I tillegg så er vi opptatt av å oppmuntre våre medlemmer til å bygge relasjoner med kirkefremmede i løpet av uka, og så invitere dem med seg til kirken.

Hva gjør du som pastor for å involvere menigheten i misjon?
– Når jeg og min familie i 14 år har vært misjonærer, så har vi jo et stort hjerte for misjon. Vi som kirke støtter forskjellige misjonsprosjekter. Vi oppmuntrer også medlemmene til å be for misjonen og selv sette av tid til å reise ut på korte misjonsreiser. Selv håper jeg etterhvert å få mer tid til å reise ut på misjonsfeltet igjen på korte turer. Spesielt tilbake til Øst-Afrika.

Hva tror du et partnerskap med Troens Bevis kan bety for menigheten?
– Sammen er vi sterke. Vi trenger ikke å prøve å finne opp hjulet igjen. Alle kirker trenger ikke å ha sitt eget misjonsopplegg. Da er det bedre å støtte opp om Sarons Dal og bruke våre ressurser og penger til å hjelpe dem med å bli sterke og effektive.

Du og din menighet kan engasjere dere i et misjonsarbeid som er langt større enn det dere noen gang har drømt om! For mer informasjon om hvordan din menighet kan bli en partnermenighet av Troens Bevis Verdens Evangelisering, besøk vår webside her.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter