Et gudommelig partnerskap

Sommarøy Baptistmenighet har valgt å være partnermenighet. Dette gjør de helt konkret ved å støtte Dawa med et månedlig beløp. På den måten er de med og driver verdensevangelisering, og det er de veldig fornøyd med.

Oddmund Bakkevoll er en sentral leder i menigheten. Han sier at menigheten på årsmøtet hadde blitt enig om at de ønsket å støtte en fast misjonær. Andre misjonsprosjekt ble undersøkt, men så landet valget på Troens Bevis da de ønsket å støtte noe konkret. De tok kontakt med Troens Bevis for å spørre hvor de hadde behov for mer støtte. I Himalayas fjell er det en feltleder som heter Dawa. Han er leder for innfødte misjonærer i Himalayafjellene – både i India, Nepal og Buthan.  Der plantes det menigheter i svært så ulendt terreng. Selv forkynner Dawa evangeliet på 11 språk. Han og hans medarbeidere jobber med å nå ut med evangeliet til de som aldri har hørt det. I disse områdene er mange hindre som skal bestiges for å nå ut med evangeliet. Det kan være snakk om dageslange vandringer i uttørkede og støvete fjellandskap. Han har heldigvei flere utholdende medarbeidere som hjelper han i dette arbeidet.

 evangelist-dawa

Dawa, feltleder i Himalaya

Men Dawa har også støttespillere langt oppe i nord i Norges land. Utenfor Tromsø – uti havgapet står Sommarøy Baptistmenighet med som støttespillere i arbeidet hans. Det har de gjort siden i fjor sommer. Denne menigheten har en helt annen hverdag og virkelighet. Den ligger midt i naturskjønne omgivelser der det blågrønne havet slår inn mot de hvite strendene. De besøkes stadig av diverse delegasjoner som er i Tromsø. Det lille samfunnet med rundt 300 innbyggere besøkes stadig av turister som vil på hvalsafari eller smake på deres selvproduserte tørrfiskchips. Her ligger en frimenighet med stort hjertelag. De deler Dawas nød om å nå ut med evangeliet.

sommaroy

Sommarøy

Ber hver uke
Menigheten forstår å være gode partnere. I tillegg til den økonomiske støtten, har de tatt på seg å støtte Dawa og hans arbeid i bønn. Hver torsdag ligger kurven med navnet hans på en egen bønnestasjon. Så blir han og de utfordringer han står ovenfor løftet opp til Gud.
På denne måten holdes interessen for misjonsarbeidet ved like. Det får både menigheten og Dawa godt utbytte av. Det må vel sies å være et flott partnerskap.

evangelist-dawa-kurv 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter