Stemningsrapport fra Planetene

Rundt 1000 barn og voksne var engasjert i barne- og ungdoms-tilbudet under Sommerstevnet i Sarons Dal.

 

MiniPlaneten (2-4 år):
De aller minste på Sommerstevnet koste seg i et hav av aktiviteter og leker sammen med andre barn på samme alder. Etter familiemøte med Lykkeborg, gikkr det slag i slag. El-bilene med nyoppmalt bilbane var blant de mest populære lekene, sammen med hoppeslott og hest og kjerre. Det at Jarle Waldemar var innom en dag, var også veldig populært.

De nye hovedlederne på Miniplaneten, Siri og Arne Haugland, har hatt en fantastisk uke.
– Det var litt færre barn her i år enn i fjor, men med tanke på plassen vi har til rådighet, har det vært utrolig behagelig. Vi har også hatt flere medarbeidere enn i fjor, og jeg må bare skryte veldig av dem! Vi har så mange selvstendige og løsningsorienterte medarbeidere, at dette har jo gått som en drøm, sier Siri. At kjøkkenet en dag serverte oss pannekaker og vannmelon, var også veldig hyggelig.

Daglig innslag på Mini er sangstunden, i år med Elin Børud og Thomas Isaksen. Og i år fungerte trommene som barna fåikk utlevert særdeles godt. Faktisk så godt at de til tider overdøvde både gitar og piano.

En perfekt uke for små barn og deres familie – Vi sees til neste år!

BarnePlaneten (5-8 år)
Med 225 barn og ca 60 medarbeidere i sving, har det formelig kokt rundt Sarons Dal-hallen på dagtid denne uken. Hver dag var forskjellig. Aktivitetene varierte fra full fart i vannsklier og hoppeslott, til roligere leker som farging med kritt på asfalten og fortellerstund.

I Lykkeborg har det vært ekstra sang-glede i år, der gjennomgangstema har vært «Parodi Grand Prix». Gjennom dette har barna fått lære å elske Bibelen, elske lovsang og ikke minst bli kjent med Jesus, som har vært hovedfokus alle dagene. Selvfølgelig har det vært både drama og latter, konflikter og ablegøyer.

– I år har alt gått på skinner på alle områder. Jeg har ikke hørt en eneste klage, hverken fra barn eller foreldre. Helt fantastiske medarbeidere har stått på hele dagen, og det har vært en fabelaktig uke fra ende til annen, oppsummerer hovedleder Klaus Espegard.

KidzPlaneten (11-12år):
Når du blir 11 år, så er den største utfordringen om du skal velge Sport, Dans eller Villmark. Alle gruppene hadde sitt eget spesialdesignet ukesprogram, der hver eneste dag var fylt til randen med aktiviteter som rafting, ballsport, minitriathlon, klatring, lasertag, bading, lavvobygging, dansing og mye, mye mer.

Dagene har startet med gudstjeneste med lovsang av familien Fjalsett og leirprest Kathrine J. Schmid, og «Speil, speil på veggen der» har fulgt dem alle dagene. Guds ord er det speilet som forteller oss hvem vi virkelig er. Gjennom skuespill og masse humor har poengene kommet tydelig fram, og ungene har lært at de er inkludert, elsket, tilgitt, frimodige og et forbilde.

– I år har vi hatt et utrolig flott samhold, både blant lederne og ungene. Og med det programmet så rekker de i hvert fall ikke kjede seg! Vi har hatt masse teambuilding, og med tidenes beste gruppeledere kan vi ikke annet enn å være strålende fornøyde.

Julie Fosse og Tommy Haug har vært ledere for Kidz Sport i flere år nå – men sjeldent kost seg så mye som i år.

I år har Villmark endelig vært skikkelig VILLMARK, og det er leder Marita Wasshus veldig fornøyd med.

– Vi har bygd lavvoer med doer, hengekøyer og greier, laget rene militærhinderløyper, og overnatta i leiren vår. Dette er ikke for pyser, altså! Litt småkutt og skrammer har det blitt her og der, men det hører bare med. Dette har vært knallgøy! Ungene har kost seg gjennom hele uka, og da har jeg det fint.

YouthPlanet (13-18 år):

YouthPlanet vokste i fjor litt ut av Sarons Dal, og har hatt møter og tilhold litt i utkanten av leiren i et eget sirkustelt. Der har de hatt gruppesamlinger, møter og sosiale samlinger, samt at deltagerne som går på videregående har campet her.

Med litt færre deltagere og betydelig flere gruppeledere har årets leir vært en eneste stor opptur.

– Å se hver enkelt ungdom og ha tid til han eller henne, er viktig for oss. Dette tror jeg vi har klart i år, og det føles veldig godt, oppsummerer hovedleder Jarl Håkon Egeli Pedersen.

– Aktivitetene har vært mange og man rekker sjeldent å kjede seg, men det viktigste var alltid møtene vi hadde hver morgen og hver kveld. Å se at ungdom får et møte med Jesus og får livet sitt forvandlet, er hele grunnen til at vi lager leiren.

Også årets Youthprest, Joakim Skavern er fornøyd.

– Det er veldig gøy å høre ungdom si at nå skjønte de endelig hva evangeliet egentlig handler om. Det har blitt tatt mange avgjørelser på å følge Jesus denne uka. Dessuten må jeg si det er moro å komme til et opplegg som er så godt forberedt. Jeg har kost meg hele uken! 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter