YouthPlanet: Mild og Vill

Som avslutning på en spennende uke fikk ungdommene på YouthPlanet boltre seg siste kveld med musikk, dans og sang i det store Korslaget.

– Ja, dette er ikke en vanlig kveld altså, ler Jarl Håkon Pedersen.

Som leder på Youth blir han hyllet som konge i en rocke-parodi under det store korslaget på YouthPlanet torsdag kveld. Ungdommene på de forskjellige gruppene fikk i oppdrag å delta i talentkonkurransen med et originalt innslag der en vinner blir kåret til slutt. Innslagene denne kvelden avslørte mange talentfulle deltagere og mye potensiale. Men selv om ungdommene erter Jan Håkon gjennom innslaget, er det tydelig at «generalen» som han populært kalles, er en sann Planet-helt. Gjennom uken har han igjen vært med på å gi rundt 200 ungdommer fra 13 til 16 år en uforglemmelig uke.

Ungdommene har fått velge en valgfri aktivitets gruppe. De har stått på vannski og kjørt vannscooter, hatt rafting på Evje, paintball på Lista, klatring, bading og egen mediagruppe.

– I år har vi også tatt spesielt godt vare på våre 22 gruppeledere. Rett under halvparten er nye, og vi har bestemt oss for at vi skal være den beste Planeten å være leder på!

Leirprest på YouthPlanet i år har vært Joakim Skavern. Til daglig jobber han med som filmregissør og prosjektleder og har bakgrunn som journalist, deriblant 4 år i NRK. I helgene reiser han rundt som forkynner og predikant.

– Under Planetuken i år har jeg egentlig hatt som tittel, «Mild og Vill», svarer han på mobilen fra ukens siste aktivitet, vannsport, i Farsund.

– Jeg har ønsket å vise at Jesus er både løven av Juda men også Guds lam. Vi har pratet om det å våge å slippe løven løs og hva Jesus kan få til. En kveld pratet vi om hvordan vi sprenger grenser og tanker som holder oss igjen. Jeg har undervist om Guds to armer som heter barmhjertighet og rettferdighet. Om hvordan vi selv kan gi nåde når vi først har mottatt nåde fra Gud, og hvordan vi kan kjempe for rettferdighet i verden.

– I et nøtteskall, hva tror du er de unges største behov i forkynnelsen i dag?

– Jeg tenker at det er det klassiske kristne budskapet. Hva vi har i Jesus og frelsen gjennom nåden.

Når de unge er sendt til sengs på kvelden har de frivillige lederne blitt invitert til hyggelig samling med noe godt å spise som pizza og litt snop. Samtidig har unge voksne som medvirker under Stevnet, slike som Thomas Åleskjær, Hans Martin Skagestad og David Haddeland, blitt invitert til å dele litt fra sin egen erfaring som kan være til inspirasjon og hjelp.

– Vi håper at dette er noe som gjør at gruppelederne ønsker å komme tilbake neste år, men også at det gir dem ting som de kan ta med seg hjem og anvende i sin egen sammenheng, understreker Jarl Håkon Pedersen.

Se hele Stevneprogrammet her.

Alle møtene blir streamet over tbve.no og sendt på lokalradio FM 106. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter