Gunn og Åse Jakobsen Kro: Stevnet samler slekten

Mor og datter nyter en morgenkaffe etter at Planetprogrammet har startet for dagen. Gunn Kro er på besøk fra New Zealand med sin datter som er med på Planetene. De er del av en gruppe på 30-40 slektninger som pleier å treffes på campingen under Stevnet.

– Jeg har kommet her fra jeg var liten mange ganger. Nå bor jeg på New Zealand og kommer hjem til Norge på ferie med min datter. Her på Stevnet får vi treffe familie og slektninger igjen, det er veldig hyggelig!

– Hva førte deg til New Zealand?

– Ja, det er den klassiske historien. Jeg reiste for å studere der et år, giftet meg og fikk en datter, ler Gunn, og føyer til at hun har nå bodd på New Zealand i 10 år.

I tillegg kan Gunn fortelle at datteren er på en BarnePlanet-gruppe som ledes av Gunns eldste bror, Magne.

– Det synes jeg er kjempefint. Da får hun praktisere norsken sin samtidig som vi vet at hun er i de beste hender!

– Hva er den største forskjellen mellom det å bo på New Zealand og i Norge?

– Nei, det er egentlig veldig likt, avhengig av hvilken folkegruppe du tilhører. Er du en innfødt Maori, lever de livet sitt litt annerledes enn oss andre på New Zealand som kalles Pakhae, men ellers er nok livet vårt mye som det ville vært i Norge, mener Gunn.

Hun forteller at hun har mange gode minner som ungdom fra Stevnet.

– Vi hadde jo ikke Planetene, men det var kjekt likevel. Jeg husker vi hang rundt hallen og ventet på kveldsmøte. Og så var det veldig gøy med de kristne rockekonsertene.

Moren til Gunn, Åse Jakobsen Kro, forteller at hun kom for første gang på Stevnet som tenåring i 1973.

– Da bodde jeg i Trondheim og jeg hadde en dag igjen på skolen da jeg skulle få vitnemålet mitt. Men jeg hadde så hastverk med å rekke Stevnet, at jeg sa de fikk sende vitnemålet hjem til meg, husker hun og ler.

Nå er hun mor til 5 voksne barn som alle har vært med på Stevnet flere ganger. Hun har også barnebarn på Planetene.

– Noe av det som jeg synes har vært så bra er misjonsinspirasjonen vi får med oss hjem i menigheten. Det førte til at jeg tok med Gunn til Sør-Amerika da hun var ganske ung for å besøke en evangelist og arbeidet der som menigheten vår støttet. Det var en stor opplevelse!

Til vanlig er Gunn ungdomsskolelærer på Bryne.

– Jeg storkoser meg med elevene og føler at det er et veldig stort privilegium å få være blant dem. Jeg underviser blant annet i KRL-faget, og det synes jeg er helt fantastisk å få lov til selv om jeg naturligvis holder meg til kompendiet. Jeg opplever at elevene har et utrolig potensiale og jeg trives med å få oppmuntre dem, uansett hva slags fag jeg underviser.

Se hele Stevneprogrammet her.

Alle møtene blir streamet over tbve.no og sendt på lokalradio FM 106.  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter