Står Gud bak sykdommen?

Ukens andakt av Sten Sørensen.

«Men Herren sa til han: Hvem har gitt mennesket munn? Hvem er det som gjør stum eller døv, seende eller blind? Er det ikke jeg, Herren?» 2Mos 4,11.

Kanskje et overraskende bibelvers? Jeg tror ikke Gud vil sykdom. Gud hater synden på samme måte som han hater alle konsekvenser av synden; død, skyld, sorg og smerte. Men Gud velger å la den eksistere. Hadde det ikke vært slik hadde han utryddet den for lenge siden.

Dersom Gud hadde utryddet all sykdom, måtte han også utryddet årsaken til all lidelsen i verden – synden. Da måtte Gud utryddet menneskeheten. Det er Guds barmhjertighet som gjør at han utsetter dommen.

Jeg går ikke rundt og tenker på hvor sykdommer kommer fra. Jeg vet at sykdom er en realitet for mange mennesker, og noen må lære seg å leve med den gjennom et langt liv. Jeg vet at uansett hva som skjer, så har Gud omsorg for meg. Jeg er trygg i Herrens hender.

Bibelverset understreker for meg at det er Gud som er skaperen, men nå er skapningen underlagt forgjengelighet. Til slutt vil Guds gode vilje skje og rettferdigheten seire! I Guds himmel er alt fullkomment!

Vi har noe å se fram til!

 

 

 

 

Tags:


 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter