Den kristne kulturarven

Les Jonas Garh Støre (Ap) sin julehilsen til Troens Bevis sine lesere. 


– Hva betyr Julen for deg?
– Julen er rammen om en religiøs høytid, Jesu fødsel, Juleevangeliet og alle tradisjoner som følger med det. Så er det en tid for å samle familien, senke tempoet, være sammen og dele gode måltider og gode samtaler. Julen er ekstra stas for barna, jeg husker godt årene der barna var små, forventningen og spenningen som lå rundt høytiden. Nå har vi fått vårt første barnebarn, og det bringer tilbake gode minner. 

– 


Hvorfor tror du Julen står så sterkt blant den norske befolkningen?

– Vi har en kristen kulturarv som står sterkt i Norge. Det handler om tradisjoner, og tradisjoner binder oss sammen både som samfunn og som mennesker. Tradisjoner er med på å gjøre oss til et fellesskap. At julen i Norge feires midt i den mørkeste tiden, tror jeg gjør det til et ekstra kjærkomment avbrekk fra hverdagen for mange. 



– Er Julen en tid der vi bør tenke på alle de mennesker som lever i krig og i materiell nød? 

– Ja det er det. Og her er det naturlig å gå til kjernen i det kristne budskapet om nestekjærlighet, en verdi jeg alltid har ment er nært beslektet med solidaritet, som er sentralt i den politiske bevegelsen jeg kommer fra. 



– Hva er din julehilsen til leserne?

 Jeg ønsker alle en riktig god og fredfull jul! Samtidig ønsker jeg at vi ikke glemmer de som opplever julen som en tung tid, enten fordi de kjenner på ensomhet eller opplever problemer i familien. De trenger litt ekstra omtanke fra alle oss rundt.  




Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter