Frelseren ble født

Les Knut Arild Hareides (KrF) julehilsen til Troens Bevis sine lesere.


- Hva betyr Julen for deg?
– Julen betyr naturligvis mye for meg. Da kan vi sammen feire at Frelseren ble født – at Gud ble menneske. Så er det også en høytid for fellesskap og omtanke for hverandre. Jeg er veldig takknemlig for at mine foreldre nettopp løftet frem for meg at julen er en tid for å se hverandre – og å løfte perspektivet utover en selv. Nå er jeg også blitt småbarnspappa de siste årene. Nettopp det å gi denne høytiden innhold til mine barn slik jeg fikk det, er viktig for meg. – Hvorfor tror du Julen står så sterkt blant den norske befolkningen?

– Vi har en 1000 årig kristen kulturarv i vårt land. Julen er nok den høytiden som står sterkest og symboliserer nettopp denne tradisjonen i Norge. Så blir også julen en høytid der vi alle kan ta en pause fra hverdagslivet. Jeg tror det har en stor verdi at samfunnet som helhet markerer høytiden – ikke bare vi som enkeltpersoner. Skoler, arbeidsplasser, organisasjoner og kirker markerer julen – naturlig nok på ulikt vis. Det gir et rom for de aller, aller fleste å fylle dagene opp mot høytiden og i høytiden med felleskap og ettertanke. 

Så er også julen trolig også den fremste høytiden for felleskap med familie og venner. Julens budskap handler jo også om å se hverandre – og det budskapet lever godt inn i hvordan mange nettopp feirer julen. – Er Julen en tid der vi bør tenke på alle de mennesker som lever i krig og i materiell nød?
– 
Julens budskap handler om en Gud som ser oss mennesker og som ber om at vi ser hverandre. Noe av det sterkeste Frelseren sier er ordene: «Det dere gjorde mot en av disse mine minste brødre, gjorde dere mot meg». Det er ord som forplikter – særlig mennesker i nød. Men ikke bare mennesker som lever i nød og konflikt som trenger vår hjelp. Våre tanker må også være tilstede hos de mange som ikke kjenner seg elsket, og som kjemper med ensomhet.– Hva er din julehilsen til leserne?
– Julen kommer med et budskap om glede. Jeg håper nettopp glede kan være hoved overskriften på julen. Den gir oss alle en mulighet til å se utover seg selv og ikke være seg selv nok. Det har vi alle godt av og julen gir oss en mulighet til å være tilstede for hverandre. Det er nettopp i tråd med julens gledesbudskap. Med ønske om en velsignet julehøytid!
Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter