Det vi virkelig trenger

«Å være ventet. Å høre til. Å komme hjem.» Les hva Anne Christiansen har å si om høytiden de fleste enten gleder eller gruer seg til.

Å være ventet. Å høre til. Å komme hjem.
Dette er sentrale elementer i de mange sinnsstemninger julefeiringen fremkaller, og de er både dyrebare og sårbare. Kanskje bor du milevis hjemmefra og har gledet deg i ukesvis til å komme hjem til jul? Eller er ”hjem” slik for deg at du gruer mer og mer for julefeiringen for hver dag som går?

Det kan være vanskelig å få øye på hvilke forhold mennesker i våre omgivelser egentlig har til julehøytiden. En ting er det stresset, kavet og maset som mange av oss frivillig åpner oss opp for, men noe helt annet er vonde sår etter opprevne relasjoner, eller savnet av kjære som har gått bort. Julehøytiden fremkaller så mange følelser og minner hos oss, at den kan forsterke både det gode eller vonde i livssituasjonen vi er i.

I enkelte vestlige land foregår en fullstendig demontering av julens egentlige innhold. Ord som har ”Christ” skal ryddes vekk. Det er ikke lenger ”Christmas”, men det er ”The Holiday” osv. Det motsatte hadde vært en bedre respons til tidene vi lever i. Vi trenger ikke mindre av ”Christ”, Kristus, vi trenger mer! Vi er i desperat behov av julens evangelium i våre liv og i vårt samfunn.

Guds generøse frelsesplan er julens egentlige budskap: Gud ble menneske, og kom til oss. Jesus Kristus, unnfanget ved Den Hellige Ånd, født av jomfru Maria, ble født til vår redning. På korset tok han vår plass og sonet vår straff innfor Gud. Gjennom Jesus har Gud gitt oss muligheten til frelse og evig liv! Dette er de gode nyheter som hele vår verden må få del i.

Jesus forteller om en far som hadde to sønner: Den ene sønnen ville ha arven utdelt og dro av sted, vekk fra sin fars hus. Der sløste han bort alt sammen i et vilt liv. Til sist var han i så stor nød at eneste utvei han så var å gå hjem og be om å få være som en av tjenerne på gården. Der hjemme møtte han ikke en far som tok et kraftig oppgjør med ham, full av berettigede bebreidelser. Nei, den bortkomne sønnen fikk møte en far som løp ham i møte og som ønsket ham velkommen hjem. Han ble tatt imot med åpne armer, og vist ufortjent nåde, ja, det ble til og med stelt til en fest for å feire at han som hadde vært borte hadde kommet hjem igjen!

En slik far er Gud. Tar vi imot Jesus, Guds ufortjente gave, får vi begynne et nytt liv med Gud, som Guds barn og borgere av Guds rike! Når vi lever med takknemlighet til Gud for all den nåde vi selv har blitt vist, så er det ikke vanskelig å gi Guds generøse godhet videre. Julen gir oss så mange muligheter! Evangeliet skal ikke ryddes vekk, verken i julen, eller noen andre dager i året. Det skal løftes frem og få skinne så alle i landet kan se det.

Gjennom Troens Bevis bladet får du nye misjonshistorier og fantastiske vitnesbyrd rett i postkassa hver måned. Klikk her for et gratis abonnement.

Tags:
,


 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter