Barneplaneten: Sommerlykke med Lykkeborg

Over 350 barn med foresatte var samlet til årets første familiemøte med Lykkeborg i regi av Kåre og Janne Skuland. Der fikk de gjensyn med både Kong Kvitekvast, Prinsesse Perle, Prins Hipp, Ridder Ranke og Drama Queen.

– Vi har skrevet og øvd på Lykkeborg-spillet siden begynnelsen av året, forteller Kåre Skuland, som til vanlig er pastor i Jesus Church i Oslo.

– Som tidligere har vi 5 nye skuespill også til dette stevnet. Selv ser jeg på det som fem prekener. Først får barna oppleve en historie fra Lykkeborg, så kommer dagens bibelhistorie som er en parallell til det som skjer i Lykkeborg. Hovedpoengene fra historien blir oppsummert på slutten av møtet. Senere på dagen samtaler gruppelederne med barna og forsterker temaet som ble tatt opp.
Kåre Skuland kan fortelle at de nå har vært med hvert år siden satsningen på barn og unge – de såkalte Planetene – startet i Sarons Dal i år 2000.

– Jeg kom sammen med Stephan Christiansen som dro med 50-70 medhjelpere fra Jesus Revolution og Ny Generasjon for å hjelpe til med stevnet i Sarons Dal. Det skulle vi så gjøre i 5 år, forteller Kåre. Det ble starten på Planetene. Over årene har det utviklet seg fra 3 planeter til 5. Og da vi for tre år siden måtte ha to familiemøter etter hverandre for å få plass i Kirken i Dalen, flyttet vi familiemøtene ut i hallen. Det har vært moro å se at det er blitt flere barn for hvert år, problemet var at vi manglet plass. Stålhallen ble etter hvert bygd for å gi plass til ungdomsmøter, og nå har YouthPlanet fått sitt eget møtetelt og campingområde i Sarons Dal. Det betyr at mens kveldsmøtet for de voksne pågår, er det tre parallelle møter for barn og unge. JuniorPlaneten med Jarle Waldemar møter i Kirken i Dalen, Kidz og Tweens i Stålhallen og Youth i sitt eget telt.

Kåre legger også til at det har vært mye positive tilbakemeldinger fra både barn og foreldre gjennom årene, og understreker betydningen av rytme og rutiner i barnas hverdag når det kommer til å grunnfeste dem i troen.

– En kommer ikke utenom at rytme og rutine er uhyre viktig, enten det gjelder det daglige, det ukentlige eller det årlige. Det gjelder alt fra nattbønn/sang til bordvers hver dag. Dette er kristne markører i hverdagen. Men også de store tradisjonene som er en del av årsrytmen, som feiring av jul, påske eller leirer og stevner. Det er bare det vi har rytme på som vi best overfører noe med. De spontane, ekstraordinære opplevelsene blir mer som et krydder. Så et kristent årshjul som inkluderer ting som Planetene er viktig. Å dra på leir hvert tredje år, har ikke samme effekt som at det skjer hvert år, påpeker han.
Skuland forteller at i år er temaet at Jesus vil bruke hele meg. Den siste dagen avsluttes med historien om Maria og Marta, der det understrekes at det viktigste Gud vil ha er hjertet vårt.

– Det vi alltid har for oss er at på leir skal det være litt fest, litt moro og litt annerledes. For noen kan det være undervisningen om Jesus som blir viktigst, for andre er det å være sammen med andre barn og å ha det festlig som er viktigst, og vi prøver å legge til rette for begge deler.

Se direktesending fra møtene under Stevnet.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter