Rekordstor påmelding til Sarons Dal

Påmeldingene til planetene til sommerstevnet i Sarons Dal går som det suser. Den 11. mai i fjor var det 558 påmeldte. Samme dato i år – og to måneder før sommerstevnet begynner, er det 608 påmeldte barn og unge, sier stevnesjef Sten Sørensen.

 – Målet er 1000 barn på planetene, og det er innen rekkevidde, sier stevnesjefen. Han gleder seg over den gode påmeldingen. Det lover godt for hele stevnet.

Han har fått vite at det er de nye linjene i år som har minst påmeldte. Det kan skyldes at det er vanskelig å melde seg på noe en ikke vet helt hva er. På KidsPlanet har de siste årene vært tilbudt på Sport, Dans og Villmark. Nytt av året er en Sykkellinje. Det blir sykling i naturen og barna må ha med egen sykkel. Samtidig er de sammen med Villmark både til badelandet Aquarama og til Evje på overnatting. Det håpes på minst 8-10 barn for å kunne gjennomføre denne linjen på en god måte.

YouthPlanet får den største endringen. Den planeten flyttes ut av stålhallen inn i et eget møtetelt i den ene ytterkanten av campingområdet. Der vil de ha møtetelt og et eget aktivitetsområde. Alle ungdommene som skal begynne på videregående skole og oppover får muligheten til å bo på egen YouthCamp.

Vi tror ikke alle ungdommene har fått med seg denne muligheten ennå, så vi har bedt Europris ha ekstra telt på lager i tilfelle mange først oppdager dette ved ankomst, sier Sten Sørensen.

Årets linjer på YouthPlanet er:

  • «Diverse» – Her rullerer man 3 dager på 3 ulike aktiviteter.
  • «Ridning» –  Opplegg levert fra logastallen
  • «Paintball» – ( her er det fullt) 3 dager med paintball
  • «Media» – Lær å lage promovideo
  • «Barneleder» – Du deltar på alt på YouthPlanet resten av døgnet, men er med som leder på planet for de yngre på dagtid.
  • «Forsvar din tro» – Leif Egil Reve lærer oss på en meget praktisk måte hvordan vi kan forsvare vår tro.
  • » Klatring» – 3 dager klatring på 3 ulike steder
  • «Skating» – 3 dager med ulike aktiviteter og triks.
  • «Dans» – 3 dager med dans som vises etter gallamiddag på torsdagen.

Medarbeidere
Medarbeidere er hvert år den store flaskehalsen. Vi har så lyst å si ja til alle som vil komme, men vi MÅ ha nok voksne til å drive forsvarlig.
På BarnePlaneten ser vi at vi må stoppe muligheten for påmelding allerede neste uke. Deretter blir det 5 nye ledige plasser for hver voksen vi får med som leder.
Dette kan også bli en utfordring på Kidz Sport og Kidz Villmark hvor vi fortsatt mangler ledere, sier Sørensen.

Det er Siv Camilla Ottesen som er planetsjef. Sammen med mange frivillige ledere gjøres det en stor innsats for at barna skal trives under sommerstevnet i Sarons Dal i Kvinesdal. For noen år siden var det foreldrene som tak med seg barna til Sarons Dal. Nå er det barna som tar med seg foreldre, sier Sten Sørensen med et smil.

Blant talerne til sommerstevnet er Egil Svartdahl, Rune Edvardsen, Øystein Gjerme, Joakim Lundqvist og Halvor Nordhaug. Lovdsangsleder David André Østby og andre sangere blir også med. Stevnesjefen forventer rundt 7500 mennesker til sørlandsbygda Kvinesdal i tiden 9. – 17. Juli.

For med informasjon om Stevnet, påmelding til Planetene eller som Medhjelper, vennligst klikk her. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter