En dag må vi alle til Afrika

Syv av de ti mest voksende økonomier er i Afrika. Middelklassen vokser mer enn noen andre steder. Men fattigdommen er brutal. Mange vil ha jobber og forsøker å komme til bedre land og leve i, men tar vi i mot dem? Nei, men vi trenger dem.

Det som reddet oss fra bankkrisene var de fattige land som jobber for lave inntekter. Kriminelle banker slapp unna. De summer som forsvant under redningsaksjonen av bankene er enorme i forhold til flyktningestrømmen. De fattige redder de hvite som er rike. Skal vi redde våre posisjoner i fremtiden, må vi starte handel. Vi må drive handel med Afrika.

Alle fra Europa vil med tiden forholde seg til Afrika, men først vil de komme hit. Befolkningsveksten gjør at vi må ha mere mat. Seksti prosent av ledig land som kan utnyttes for befolkningsvekst er i Afrika. Du kan plassere Amerika, det meste av Asia og Europa i det store Afrika, og det vil bare dekke en liten del. For Afrika er stort. Kanskje var det derfor kolonimaktene tidligere forsøkte å ta ut ressursene av denne kjempen. De lyktes heldigvis ikke helt. For da hadde vel alt vært konsumert i grådigheten allerede.

Vi må investere der. Hvorfor tror dere Kina har investert der? Jo, fordi det er større muligheter nettopp der. Samtidig ser vi flyktningene komme, og grunnen er fattigdommen.

Det vestlige systemet står for fall
Forskjellene øker og det vil skape kaos. Én prosent av alle amerikanere eier 36 prosent av verdiene i USA. Tjue prosent eier 90 prosent. Åtti prosent eier 10 prosent. Slikt blir det kaos av.

Én prosent av de rikeste i verden eier 50 prosent av alle verdier. De rikeste 87 familiene i verden har like mye ressurser som den fattige delen av verden på over tre milliarder mennesker. (World Wealth report 2015)

Giganten Kina satser. De ser på det største mulighetskontinentet Afrika som det viktigste området. Tjuetre trillioner dollar er investert i Kongo alene. Landet har mer olje enn noe sted i verden.

Drømmene vi nordmenn lever på kan knuses. Vår fremtid som verdens rikeste land kan ta slutt. Det kan ikke gå oppover alltid. Når verdensbildet forandrer seg, må vi bare følge med.

Gud vil også velsigne Afrika. Et røvet og plyndret kontinent vil Han oppreise i rettferdighet. Det blir slik, for det må bli slik. Er det en trussel for deg å lese dette? Frykten for det som kommer er også muligheten til den vekkelse som skal fare over hele jorden. Guds ambassadører må vise Guds politikk. Da vinner vi mennesker i hele verden.

Flyktningene vil returnere. «Don’t worry» – for fremtiden ligger i Afrika – ikke her.

Afrika har en jobb å gjøre. Folk og ledere må ta til seg det gode i demokratiet og finne tilbake til empatien for sine egne. Lederne må slutte med utnyttelse og korrupsjon. Om få år er det en vekst ingen kan drømme om i Afrika, men den må komme hele folket til gode og ikke bare en liten gruppe!

EN DAG BANKER VI PÅ DØREN TIL AFRIKA – FOR VI MÅ HA HJELP. Må vi leve for Kristus slik at døren åpnes opp.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter