Et moderne juleunder fra Betlehem

Ali var vaktmann på oljeberget i mange år. Selv om han levde et liv i fattigdom og forfølgelse, var han kjent som en trofast bønnekjempe. Her forteller han historien om hvordan han møtte Jesus på selve julaften!

«Jeg er en av Jesu ukjente soldater. Herren er min hyrde, jeg mangler ingenting.  Jeg tror jeg alltid har vært på leting etter Herren, men jeg visste ikke hvordan jeg skulle finne Ham. En gang besøkte jeg Jesu tomme grav i Jerusalem fordi hjertet mitt lengtet etter Herren. Jeg fant Ham ikke, men Han fant meg! Jeg valgte Han ikke, men Han valgte meg!

Jeg jobbet på et hotell, drakk for mye og hadde økonomiske problemer. I 7-tiden en kveld jeg satt i baren, kollapset jeg og fikk et alvorlig nervesammenbrudd. Jeg ble innlagt på intensivavdelingen i Betlehem, og de holdt liv i meg med intravenøs næring. Så plutselig, etter førti dager i koma og endatil på julaften, kom det som ikke kan beskrives som noe annet enn et jordskjelv. Jeg så veggen åpne seg, og en nydelig mann kom inn i rommet og stilte seg ved siden av sengen min. Han var den flotteste mannen jeg noen gang har sett. Han var Jesus. Plutselig så jeg Jesus skinne sterkere enn sol, måne og stjerner tilsammen, og jeg så farger jeg aldri har sett på jorden. Først trodde jeg at Han var Josef, for i koranen, den hellige boken i min religion, står det at Josef var den vakreste mannen som noensinne har levd. Men Jesus sa navnet mitt to ganger på arabisk, og så fortsatte Han: «Ali, Ali! Jeg er Jesus, du har ikke valgt Meg, men Jeg har valgt deg!»

Han la hånden på skulderen min og talte overnaturlig budskap på tolv eller fjorten forskjellige språk. Så snakket Han til meg på arabisk igjen, og sa at jeg var helbredet.

Jeg satte meg opp med det samme og dro dryppet ut av armen min. Legen og sykepleierne så på meg som om de så et spøkelse, så jeg så nærmest ut som Lasarus da jeg kom ut av graven! Dette skjedde for tretti år siden, og jeg vandrer fortsatt sammen med Herren Jesus. Da familien tok meg hjem, fortalte jeg dem om Jesus, men brødrene mine stjal alt jeg hadde. Jeg led på mange måter, men fellesskapet med Jesus betydde mer for meg enn deres hat.

Herren taler fortsatt til meg i drømmer og syner. I et veldig viktig syn jeg hadde i 1987, før den første intifadaen, viste Han seg for meg med en Bibel i hånden. Han sa at det skulle komme mange vanskeligheter, men at jeg skulle overvinne dem ved ordene i denne boken.

I 1993 drømte jeg at jeg fant et kors som var gravd ned i et hull i bakken, og jeg gravde det opp igjen. Jeg tror denne drømmen betyr at religionene har begravd korset, men at vi må løfte Jesu kors høyt opp, for det er Guds kraft!

Kilde: «Mirakler blant muslimer» av Christine Darg, Hermon Forlag.

Tags:
,


Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter