Forventer innrykk av 1000 barn

Sommerstevnet i Sarons Dal som har misjon som sitt DNA har doblet antall barn og campinggjester på fem år. Fra 12. til 20. juli inviterer Troens Bevis på ny til ti flotte dager for hele familien på Sørlandet.

At Stevnet i Sarons Dal bare øker i popularitet er det ingen tvil om. I løpet av de fem siste årene har det vært omtrent en fordobling under Stevnet på både Campingområdet og i antall barn og ungdom på Planetene.

– I 2008 hadde vi rundt 500 barn på Planetene. I år forventer vi et innrykk på rundt 1000 barn i Sarons Dal.  I begynnelsen av mai hadde vi over 600 påmeldte. Det er helt fantastisk.  Det setter helt klart sitt preg på Stevnet og forteller mye om fremtiden, sier stevnesjef Sten Sørensen.
Sommerens Stevne i Sarons Dal er proppfullt av tilbud for hele familien. Barn og ungdom får glimrende undervisning og spennende aktiviteter på Planetene, mens solide talere og gode sangere garanterer vitamintilskudd for ånd, sjel og legeme.

Misjons DNA
– Det som er så spesielt med Stevne i Sarons Dal er Stevnets DNA, som er misjon, sier stevnesjef Sten Sørensen.  

– Vi vet at misjon ligger veldig på Jesu hjerte. På verdensbasis er det 2,9 milliarder som tilhører unådde folkegrupper, men vi vet også at det er mange i Norge som aldri har hatt et møte med Jesus. Vi håper og tror at Stevnet har noe for absolutt alle, enten de har gått i kristne kretser i lengre tid eller kommer for første gang, forsikrer han.

Høydepunkt
– Jeg liker egentlig ikke å trekke frem høydepunkt da hele stevnet er et eneste, langt høydepunkt for meg, sier Sten med en latter.  – Dessuten er jeg jo selv en forkynner så jeg kan ikke skjule at jeg er en møtefan.

– Men vi er jo stolte av å kunne by på et godt knippe gode og solide forkynnere og artister.
Mange vil nok huske Nicky Cruz fra 70 årene da historien hans fra New Yorks farlige gjengmiljø gikk verden rundt. Siden den gang har han bygd opp en stor tjeneste og har fremdeles mye å gi.

– Nicky Cruz er blitt enn av de store legendene, omvendelsen hans startet en bevegelse som har nådd ti-tusener av gateungdom verden over, og vi ser virkelig frem til å ha han tilbake i Sarons Dal, bekrefter Sørensen.

– Vi er også veldig glade for å ha Carola tilbake etter fjorårets suksess. Denne gangen ønsker hun å komme mer som evangelist, selv om besøket hennes også bærer preg av å være en konsert. I fjor fikk vi mye tilbakemeldinger på at mange var grepet av Carolas oppriktige innlevelse og åpenhet rundt sin tro, så vi har nok en veldig fin kveld med Carola fremfor oss.

– Jeg kan også nevne at vi får besøk igjen av Carl Gustav Severin midt i uken. I tillegg til å være en god forkynner er han spesielt kjent for alle de fantastiske misjonshistoriene han har å by på. Dette blir helt sikkert en kveld både med latter og alvor, lover Sten.

– Vi har også en ny taler i år. Det er Martin Cave fra IMI kirken i Stavanger. På luthersk grunn så er nok dette den største forsamlingen i Norge. IMI er blitt en veldig god misjonspartner for Troens Bevis i Sørøst-Asia, og vi gleder oss til å høre Martin fredag kveld. Samtidig har vi våre gode og kjære Sarons Dal forkynnere, venner som år etter år sørger for en god og solid forkynnelse av Guds ord.

– Men mest av alt legger vi vekt på å være et Stevne for alle generasjoner, med familien i fokus. Stevnet er også en plass der folk kan få et livsforvandlende møte med Jesus.  Det er også en møteplass for vennskap og relasjoner, presiserer stevnesjefen. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter