Helbredelser skjer i Tamale

For første gang er Rune Edvardsen med som gjesteartist på en musikkfestival som ble arrangert i Ghana fra 13. til 15. mars. Forkynnelsen overlot han til Troens Bevis sin yngste evangelist, Hans Martin Skagestad.

Det er torsdag kveld i den ghanesiske byen, Tamale. Dette er første gang vi besøker den muslimske byen for å arrangere musikkfestival i samarbeid med Betania Kristiansand og Kraftskolen SBI.

I 45 varmegrader er lydsjekken gjennomført. Øyvind Aasen fra Klippen Lyd og Lys har strevde i flere timer med å få teknikken klar til kveldens konsert. Utstyret er ikke hva han er vant til, og det lukter svidd gummi fra kabler som brenner opp. Heldigvis har Øyvind vært i Afrika før og klarer å gjøre det beste ut av utstyret.

Klokken er 18:00 og et lokalt band i gang med å tiltrekke folk til festivalplassen. Fremme ved scenen begynner flere å danse til musikken mens flere og flere strømmer til. Musikk har i lange tider vært en viktig tradisjon for ghanesere. I Ghana vokser barna opp med musikk og musikken kan være med å definere stedstilknyttning. Rytme er svært sentralt i tradisjonell ghanesisk musikk og dansene er tett knyttet opp til musikken. Highlife er landets viktigste moderne musikkform, og ghanserne er svært åpne for vestlige musikkformer. Derfor blir rock`n roll med Rune Edvardsen, Thomas Børud, John Kåre Gullestad, Peter Carlsohn og Stig Lindell tatt godt imot av publikum når de entrer scenen. Som alltid åpnes konserten med sjarmerende vitser fra Rune Edvardsen som får publikum til å brase ut i latter.

Hans Martin Skagestad er kveldens forkynner og taler om hvordan han var en pastor sønn som rotet seg borti mye galt, men fant veien tilbake til Jesus. Senere i talen utfordrer han ghaneserne til å ta et standpunkt om de vil følge Jesus. Ghana er kjent for å være et kristent land, men i dette området er det islam som står sterkest. Flere hundre tok Jesus som standpunkt og gikk for å registrere navnene sine i oppfølgingsprogrammet. Disse fikk utlevert Troens Bevis sitt Brevkurs «Det Nye Liv» som er et selvstudium i troen på Jesus. I etterkant vil lokale kirker jobbe målrettet mot de søkende og nyfrelste som ble registrert.

Kvelden fortsetter med mer musikk, og avslutter med bønn for syke. Mange vitner om helbredelser, deriblant en døv mann som forteller at etter bønnen for syke fikk han hørselen tilbake. Dette blir testet på scenene, og mannen gjentar alt han blir hvisket i øret. Også ei dame som ikke kunne gå, kom til festivalen ved hjelp av andre. Etter bønnen er hun på scenen å viser hvordan hun nå kan gå, uten hjelp av andre.

Ny dag – Nye muligheter
Fredag fortsetter festivalen. Denne kvelden forkynner Hans Martin Skagestad om Lasarus som sto opp fra de døde. For å gjøre historien mer levende, får han hjelp fra Betania Kristiansand til å utføre et skuespill fra bibelhistorien. Ghaneserne følger nøye med på hvordan historien utvikler seg, og når kveldens spørsmål kommer om de ønsker å følge Jesus, er det mange som responderer. Lørdag, som er siste kvelden av festivalen i Ghana er det Rune Edvardsen som forkynner. I kveld forkynner han om valget mellom Jesus og Barabbas. På tre dager har Troens Bevis, Betania Kristiansand og Kraftskolen SBI  sett muslimer finne sannheten i Jesus. Nå reiser Troens Bevis og Betania Kristiansand hjem, mens Kraftskolen SBI vil være igjen noen uker.

Se bildegalleri:

{artimageview flickrApiKey=»eeceaffeaa0f86f64a42d81dfa7efec0″ flickr=»Troens Bevis» flickrSet=»72157642342703374/» flickrNumberOfImages=»800″ previewWidth=»400″ caption=»Ghana 2014″ autoGenerateThumbs=»true» }{/artimageview}

Foto: Nathalie Edvardsen 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter