Til nye områder med evangeliet

Nå i mars er det musikkfestival i Tamale nord i Ghana. – Her vil mange ta imot frelsesinnbydelsen, sier Hans Martin Skagestad som er evangelist under kampanjen.

Hvorfor denne kampanjen i Ghana?
– I flere år har Betania i Kristiansand drevet misjonsarbeid i Ghana. Jeg har selv vært der sammen med representanter fra Betania. Denne kontakten og samarbeidet har gjort at jeg allerede har hatt to kampanjer i landet. Mange er blitt frelst og helbredet under disse møtene, og seks menigheter er blitt plantet. Dette gir naturligvis mersmak, sier en begeistret Hans Martin.

Men denne gangen drar dere nord i landet?
– Ja, fordi der er de største utfordringene. Nord i landet finnes 70 prosent muslimer og rundt 20 prosent kristne. Der finne også tre unådde folkegrupper der. De som aldri har hørt evangeliet er jo vår hovedsatsing. Derfor ser vi fram til musikkfestivalen i den store byen Tamale med cirka 540 000 innbyggere. Rune Edvardsen blir også med, og det er jo ekstra flott, sier Hans Martin.

Hva forventer du av kampanjen?
– At mange tusen mennesker kommer på møtene. Inni meg ser jeg for met et stort tall, men offisielt på dette tidspunktet i forkant av kampanjen forventer jeg flere tusen. Mange kommer til å ta imot frelsesinnbydelsen. Vi kommer også til å se sterke helbredelser, sier den forventningsfulle evangelisten som er ansatt i Troens Bevis.

Hvem står bak kampanjen?
– Det er 27 kirkesamfunn som har gått sammen om kampanjen. Disse kirkesamfunn gjennom sine lokale menigheter er viktige samarbeidspartnere, for de vil ta seg av de nyfrelste i etterkant. Samtidig vil musikkfestivalen gjøre det slik at vi når mye lengre ut enn disse menighetene selv kan klare. Dermed blir det en vinn – vinn situasjon. Jeg forventer også at et sted mellom 10 til 20 menigheter vil bli plantet som et resultat av kampanjen, svarer Hans Martin Skagestad.

Selv om den største befolkningen nord i Ghana er muslimsk, er det fredelige forhold mellom muslimene og de kristne. Det er ingen religionskonflikt i området. Derfor ligger det godt til rette for at mange muslimer også vil komme på musikkfestivalen.

Hvem er Hans Martin Skagestad i kortversjon?
– Jeg er akkurat blitt 27 år. Har ei super kone og en liten sønn. Mitt kall er å være evangelist. Det lever jeg ut gjennom arbeidet til Troens Bevis. Jeg reiser mye. Har langt over 200 reisedager i året. Har et fantastisk liv. Det er spesielt givende når jeg ber til Gud med syndere! Og det skjer ofte!

Kampanjen i Tamale i Ghana er i tiden 13. til 15. mars. Kampanjen kan følges på vår nettside og på Facebook.

Bli en støttepartner ELLER Gi en enkeltgave

GI MED MOBILEN: SEND EN SMS MED TRO (BELØP) TIL 2377. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter