Nytt ungdomsarbeid på Birkeland og i Ørsta

Sammen for Norge har startet to nye ungdomsarbeid i etablerte menigheter i høst.

Når Hans Martin Skagestad går denne høsten i møte, har han fått med seg et nytt team med tre såkalte «ettåringer». De skal være med på å starte opp ungdomsarbeid i to menigheter etter invitasjon fra Filadelfia på Birkeland og Nytt Liv Senteret på Ørsta utenfor Volda.

Det tre ettåringene som er med på fulltidsteam gjennom hele året er sponset av De Frie Evangeliske Forsamlingene gjennom et samarbeid med Troens Bevis for å bygge bærekraftige ungdomsmiljø i menigheter i Norge. I tillegg er Morten Haave blitt ansatt av Troens Bevis og skal blant annet være med som teamleder for de tre nye ettåringene.

– Ettåringene vil få et fantastisk år til å bruke gavene de har fått, der de får lov til å leve i et vekkelsesliv og se at mennesker blir frelst omtrent hver uke på gaten og i menigheter, mener Skagestad.

– Vi har prøvd å bygge et team som utfyller hverandre på forskjellige gaver og evner, fra det å være evangelist til lovsangsleder og god på oppfølging, forklarer Hans Martin.

Albert Åbert mentalitet
Ellers er Skagestad opptatt av å oppmuntre menigheter til å være det han kaller «Kingdom minded», som innebærer å sende ut og ikke bare bygge selv.

– Jeg tror nok mange menigheter har en litt Albert Åbert mentalitet som sier at «alle tenker på seg, så da må jeg tenke på meg». De fleste er opptatt av å bygge eget, mens Bibelen var opptatt av å sende. Troens Bevis Verdens Evangelisering er ingen menighet, men vi hjelper andre med å bygge menigheter.

Hans Martin forteller at når de starter et ungdomsarbeid, tar det som regel kun et halvt år før ungdomsarbeidet kan stå alene og teamet kan trekke seg ut, selv om det enkelte ganger kan ta opp imot ett år.

Alle kan få hjelp
Flere menigheter i Norge er etter hvert kommet i den situasjonen at barne- og ungdomsarbeidet har blitt borte sammen med personer og ungdommer som er vokst til og har flyttet.

– Vi vil gjerne at menigheter som ønsker et ungdomsarbeid skal ta kontakt med oss. Vi jobber på tvers av kirkesamfunn, helst på små steder og småbyer, oppmuntrer Hans Martin.
Innhentet av Gud

Det er heller ikke helt uten grunn at Hans Martin har en spesiell nød for ungdommer. Selv var han den bortkomne sønnen i en pastor familie som ble innhentet av Gud under en smuglertur til Latvia.
– Jeg er oppvokst i et kristent hjem i en pastor familie, og har nok alltid hatt en slags tro på Gud, men jeg gikk langt bort. Holdt på med festing og tull og vas, og jeg hadde ikke fått gjennombrudd med Jesus. En ting er å tro på Gud, noe annet er å leve i den troen, forklarer han.

Da han var 19 år gammel, bestemte han seg for å bli med en hjelpesending til Latvia. Hans opprinnelige plan var å smugle med seg sprit og røyk i bussen tilbake.
– Jeg hadde absolutt ingen interesse av det kristne livet. Jeg syntes at alle kristne var hjernevaskete tullinger, og hadde ikke noe ønske om å bli en kristen. Men når Gud først talte, måtte jeg bøye meg, forteller Hans Martin.

– Jeg ble med på et møte i Latvia, der folk ba og ble møtt av Gud. De snakket om Jesus som bestevenn. Jeg tenkte at hvis det var sant, så ville jeg ha det. Så jeg ba og opplevde at Gud kom inn i livet mitt. Etter ett år begynte jeg som ungdomsarbeider i Betania i Kristiansand. Siden har jeg vært med å starte 15 ungdomsarbeid, jeg har rukket å gifte meg og har en sønn på tre år. Men mest av alt har jeg fått nøden for min generasjon, også har jeg sett at livet med Jesus funker. Jesus er virkelig svaret, det er han som er veien sannheten og livet!

Søker nye ettåringer
Ellers oppmuntrer Hans Martin nye ettåringer som kunne tenke seg og være med på team fra neste høst om å begynne å søke allerede nå.

– Vi har hatt veldig mange bra søkere blant ungdom som gjerne ville vært med oss i år. Det å treffe alle disse unge som har en lengsel etter å tjene Norge lover godt for vårt land. Vi skal ha nye ettåringer neste år, og det er mulig å søke på det allerede nå. De ettåringene som skal være med oss i høst og vinter er utrolig fantastiske med sterke gaver og talenter, men det viktigste er at de har en enorm pasjon og lidenskap for Jesus, påpeker Hans Martin Skagestad. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter