Topp stemning på misjonsfestival

Ungdommene trosset regnet og gjorde ungdomsfestivalen «Jesus to the Nations» til en kjempe fest.

Sankthans = Jesus to the Nations = Regn

– Merkelig greier dette her, men når du sier det så har det vært regn de siste årene under vår ungdomsfestival. Det er jo selvsagt kjedelig, men disse flotte unge menneskene gjør dette til en fest uansett vær, sier festivalsjef Helge Flatøy.

Selv om det var meldt regn under hele festivalen, hadde i underkant av 200 ungdommer møtte frem til festivalen.

– Deltakerne tok med seg enda større telt enn i fjor og har gjort konkurransen med kåring av beste camp ennå mer spennende. I år har det vært et utrolig bra miljø på campen som man også har tatt med seg inn på møtene. Flere har tatt imot Jesus og unge mennesker har tatt nye standpunkt i livene deres. Det er dette «Jesus to the Nations» handler om.

I de ulike teltene var det tatt med sofaer, godstoler, sukkerspinn, slushmaskiner, sjokoladefontene, popcornmaskin og annet som skulle til for å skape en god atmosfære. I tillegg var det preget av et svært inkluderende miljø der ungdomsgruppene tok var på hverandre.

– Beste camp ble Klippen Sandnes som også gjorde en fantastisk innsats i campen med sine leker og sanger. Premien ga de videre til Ungdomstreffen Fotland bedehus som kom på andre plass i konkurransen.

Festivalsjefen blir stolt når konkurransen har kommet til dette nivået, og når deltakere velger å gi premien på 15 000 kr.- til lyd- og lysutstyr videre til en ungdomsgruppe som trenger det enda mer.

– Konkurransen gjør noe med hele miljøet på festivalen. Deltakerne blir mer sammensveiset og det på en helt spesiell måte.

Guds nærvær
– Det er fantastisk å være tilbake igjen her i Kvinesdal og i Sarons Dal. Dette er en av de største innhøstingsmaskinene i Europa og jeg er så stolt over å få være en del av dette arbeidet, sier årets hovedtaler, Pål Pedersen.

– Det har vært veldig bra å være her, og spesielt på møtene. Det er god stemning, bra talere og kjempe flott lovsang. Alt har vært bra, og jeg har alt bestemt meg for å komme tilbake hit neste år, forteller Synnøve Lorentzen, en av deltakerne på årets festival.

En annen deltaker, Benjamin Madsen, oppfordrer andre til å komme med disse orene:
”Bra møter, gudsnærvær og du får være med gode venner.”

mortenhelge jtn2013 webGir stafettpinnen videre
Etter flere års tjeneste i Troens Bevis, overlater Helge Flatøy sine oppgaver til andre. Når praten finner sted er vi midt ute på campingplassen og regnet kjennes så vidt på pannebrasken. Det er en litt opprømt Helge Flatøy vi snakker med.

– Det har vært en bra festival og mennesker har fått møte Jesus. Da har vi gjort noe riktig, forteller festivalsjefen som har nå ledet sin siste festival. – Det er ikke en vemodig tid for jeg ser at det er veldig dyktige folk som kommer inn etter meg. Morten Haave og Hans Martin Skagestad tror jeg kan gjøre mer med festivalen enn hva jeg har fått til. Det blir spennende å se hvordan de vil løfte festivalen til nye høyder. Dette gleder meg som har jobbet med «Jesus to the Nations» i mange år.

Hans Martin Skagestad ser allerede frem til neste festival.

– I alle årene jeg har vært her så har dette vært en ”kanonbra” festival. Skulle bare ønske at det hadde vært enda flere ungdommer som deltok. Det er litt trist når en ser og hører hvordan unge mennesker opplever og møter Gud, og så er det bare 200 ungdommer. Her blir mennesker frelst hver dag, og da ønsker man jo selvsagt at det skulle vært enda flere deltakere. Dette er noe av det jeg og Morten kommer til å ha fokus på når vi begynner å jobbe med festivalen. Vi skal allikevel ikke miste den skarpe og klare visjonen som «Jesus to the Nations» har. Det er en bærebjelke vi alltid skal ha med oss, forteller Hans Martin.

Ungdomsfestivalen i Sarons Dal er slutt for i år. Misjonsfokuset har ikke blitt noe mindre etter helgen. Nye ungdommer har kommet til tro, andre forsterket og fornyet sin tro. Stafettpinnen er overlevert og det blir spennende å følge med på hvor ferden går!

Se bilder fra festivalen

{artimageview flickrApiKey=»eeceaffeaa0f86f64a42d81dfa7efec0″ flickr=»Troens Bevis» flickrSet=»72157634317225935″ flickrNumberOfImages=»500″ previewWidth=»120″ caption=»Jesus to the Nations 2013″ autoGenerateThumbs=»true» }{/artimageview}

Foto: Aina Regina Eftestøl 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter