Sørlandsmenigheter på kampanje i Ghana

I oktober holdt tre norske sørlandsmenighet i samarbeid med Troens Bevis en kampanje i Dozodze, i Ghana.

30 medlemmer fra Betania Kristiansand, Betania Åseral og menigheten i Greipstad brukte sin høstferie i Ghana sammen med evangelist og forkynner fra Troens Bevis, Hans Martin Skagestad. I løpet av ei uke med gateevangelisering og møter ble sørlendingene vitner til at blinde fikk synet igjen, at døve fikk hørselen tilbake og at flere hundre tok imot Jesus som Herre i deres liv.

Fikk se lamme gå
Teamet fra Norge brukte mye av tiden på å dele evangeliet på gatene og på å dra på husbesøk. Mens Kjersti og Elfi gikk for å dele evangeliet endte de tilfeldigvis opp på tunet til en kvinne. Kjersti og Elfi spurte frimodig om de fikk tillatelse til å be for kvinnen. Kvinnen takket ja, og da de var ferdig med bønnen og skulle til å gå, hørte de noen rope etter dem. Lyden kom fra huset til kvinnen, og det var den lamme sønnen til kvinnen som ropte. Etter mye om og men fikk de lov til å komme inn til sønnen som hadde lagt på en madrass siden påske. Lenge hadde han bedt om at Jesus måtte sende noen kristne som kunne be for han. Nå var bønnesvaret kommet!

Kjersti og Elfi hilste på sønnen og la hendene på han. Sakte, men sikkert begynte musklene hans å fungere igjen. I sitt iver fortsatte de å be og for første gang på lenge kunne gutten gå. Med litt støtte gikk han ut i dagslyset med stor glede og begeistring. Det er ikke hverdagskost for sørlendinger å se at lamme går!

Nye menigheter planetet
I etterkant av kampanjen i Ghana har det blitt plantet fire nye menigheter. Fra før har Troens Bevis seks innfødte evangelister i området, der to av dem holder til i Dzodze. Over 100 ghanesere er i gang med Brevkurset ”Det Nye Liv”, og representanter fra Troens Bevis og Betania Kristiansand holder jevnlig kontakt med de lokale. I februar skal Hans Martin Skagestad sammen med flere andre dra ned på en oppfølgingstur til Ghana.

Sterke inntrykk
Den evangeliske kampanjen var i stor grad drevet av nordmenn som hadde satt av en hel uke til misjonstur i Ghana, men også brukt timevis på dugnadsarbeid. På forhånd hadde de tre menighetene samlet inn penger, landbruksutstyr og skolemateriell. Også det gamle ”Evangelieteltet” til Egil og Arne som har vært brukt til vekkelsesmøter over hele Norge ble samlet inn. Teltet er nå bruk som menighetslokale og skole i Ghana.

Det var ikke bare ghanesere som ble rørt av Gud disse dagene. Å se nøden, barna, fattigdommen og hungeren etter Gud gjorde dype inntrykk på det norske teamet. Fra å være menigheter som støtter misjonærer, til å selv være misjonærene, var en utrolig rik opplevelse!

Både for sørlandsmenighetene og Troens Bevis var samarbeidet en vinn-vinn situasjon. Menighetene stilte med økonomi, praktisk arbeid og tilrettelegging, mens Troens Bevis stilte med brevkurs, innfødte evangelister og forkynner fra Norge. Om det er flere menigheter fra Norge som ønsker å gjøre det samme, drøfter vi gjerne muligheten for å stå sammen om Oppdraget!

{artimageview flickrApiKey=»eeceaffeaa0f86f64a42d81dfa7efec0″ flickr=»Troens Bevis» flickrSet=»72157632751385894″ flickrNumberOfImages=»500″ previewWidth=»120″ caption=»Sommerstevnet i Sarons Dal 2012″ autoGenerateThumbs=»true» }{/artimageview}

Foto: Svein Erik Bjorvand 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter