Stor menighet under ”Runes fjell”

I 2004 kunne Troens Bevis fortelle hvordan Rune Edvardsen hadde kjøpt et helt fjell til pygmeene i Kongo. I dag har en menighet vokst frem rundt fjellet, som teller 300 familier.

 

Høsten 2004 reiste Rune Edvardsen nord til Masisi i Kongo, der opprørsbevegelsen Mai-Mai har herjet. Rune dro inn dit for å hente og bringe voldtatte småpiker fra og til Dina-senteret, som han har bygd i Goma.

Etter å ha blitt stanset av bevæpnede opprørere, beruset på hjemmelaget alkohol og narkotika, ble Rune presentert for høvdingen i Masisiland, som kalte seg for borgermester. Rune fant da ut at høvdingen nettopp var kommet til tro, fordi han hadde fått tak i et av Aril Edvardsens brevkurs. Kurset hadde ledet ham til frelse.

I Masisi virket også en innfødt Troens Bevis misjonær blant pygmeene, som allerede hadde en menighet på 400 pygmeer. Men pygmeene hadde ingen levevei, og levde av planter og snyltedyr i skogene. Rune kjøpte da et helt fjell av høvdingen, som folket deretter kalte ”Runes” fjell”. Og Rune gav pygmeene hakker, spader og såkorn til å dyrke ”fjellet”.

Slik gjør Troens Bevis ofte for å gi fattige og nødstilte et livsgrunnlag.
I dag har menigheten ved ”Runes fjell” vokst til en stor levende kirke som teller 300 troende familier, eller ca.1500 personer.

– Nå som det går mot slutten av 2005 er det viktig at Troens Bevis får gode offer og gaveinntekter, slik at vi kan fortsette å underholde de innfødte misjonærene i hele Afrikas blødende hjerte, inkludert misjonærene blant pygmeefolket, sier Rune Edvardsen.

Til sammen støtter Troens Bevis ca. 700 nasjonale misjonærer i ulike land og verdensdeler.

Kilde: Troens Bevis for november, 2005

For å motta et gratis abonnement på Troens Bevis bladet, der du kan lese spennende misjonsnyheter hver måned og følge med på Aril Edvardsens høyst aktuelle bibelundervisning, klikk her! 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter