Mitt møte med arabere i Sverige

På Troens Bevis sitt oppfølgingskontor i Stockholm jobbes det nesten døgnet rundt for å ta seg av alle de arabiske seerne som søker råd, ofte i de små timene utover natten.

 

Av Kåre Stusdal

Vi opplever nå en stor økning av mennesker som søker Jesus, som trenger noen å samtale med, som trenger hjelp for å vokse i sitt nye liv etter at de har sett våre TV-sendinger.

For at vi skal kunne gi disse nye søkende og nye troende den hjelp de trenger har vi etablert oppfølgingskontorer. Det ene av disse holder til i Stockholm. I midten av mai reiste jeg over dit for å være sammen med dem og se hvordan de arbeider, og være nær de resultatene vi ser når mennesker møter Guds levende Ord.

Svenske arabere ser satellitt kanalen

I flere år har lederen for oppfølgningen i Sverige, Merzerk, arbeidet fra hjemmet sitt. Her har hans kone og noen få andre frivillige vært med. Men med nærmere 30 000 henvendelser hvert år var tiden moden for å finne mer passende fasiliteter.

Merzek har derfor funnet nye lokaler og utvidet med flere telefoner og datamaskiner slik at flere kan drive oppfølging samtidig. Videre vil dette kontoret være et møtested for arabisk og farsi-talende i Stockholm. Dette møtestedet som skal ha en liten bokkafe vil være til hjelp for mange. Merzek har også ansvaret for den arabiske gudstjenesten i Centrumskyrkan hver søndag. Han forteller at mange av de arabisktalende som kommer til møtene i Stockholm kommer som et resultat av kontakten med Miracle Channel, som er Troens Bevis sin arabiske satellittkanal.

Må på banen

Merzek tar imot meg på sitt kontor. Han har i dag fått besøk av tidligere pastor i Centrumskyrkan, Stanley Sjøberg, som har lyst til å se det nye kontoret. Sjøberg deler litt med oss fra sitt hjerte om hvor viktig det er at de troende fra «fremmede kulturer» kommer på banen. Skal et Vest-Europa i frafall finne veien tilbake til Gud vil de troende fra både øst og vest spille en vesentlig rolle, mener han.

Jeg tenker at dette kontoret jeg nå besøker står midt i dette arbeidet. Her skapes et miljø hvor de troende fra fremmede kulturer møtes, samtidig som det har et utstrakt nettverk gjennom den kontakten de får gjennom «Miracle»-kanalen.

Arabere hjelper arabere

Merzek tar meg med inn på et møterom hvor jeg får treffe flere av hans frivillige medhjelpere. Her snakker vi sammen, nordmenn, egyptere, jordanere, iranere og libanesere. Jeg snakker dårlig svensk, og ingen arabisk, men hjertespråket er universelt. Jeg kjenner med en gang fellesskapet og at her er det en stor lengsel etter å hjelpe «sitt» folk til å finne Jesus.

Kom til tro gjennom kanalen

Jeg legger spesielt merke til en kvinne med slør. Når vi presenteres for hverandre så sier hun: » Jeg heter Nadia og jeg er muslim!», før alle i rommet begynner å le.

Jeg spør forsiktig om jeg kan få høre hennes historie. Hun forteller villig om sin vei til Jesus.

– Du har nå vært frelst i godt over ett år. Hva sier din mann og dine barn nå?

Det er med stor glede og en tåre i øyekroken hun svarer: «Mine tre barn har alle gitt sine liv til Jesus. Og i dag tidlig kom min mann til meg og ville at jeg skulle be for ham. For han kjente seg ikke helt i form. Han er ikke frelst ennå, men han er på veg. Han kommer snart.» er Nadias overbevisning.

Denne sterke kvinnen, som ikke er sterk i seg selv, men i den tro Jesus har lagt inn i hennes hjerte, vil nå fremover være en av veilederne og kontaktpersonene ved det nye oppfølgingskontoret i Sverige.

Kilde: Høsten i Flammer for juli, 2007 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter