Pygmébarna har klart seg tross harde kamper i området

Pygmeene som får hjelp fra Troens Bevis bor midt i området hvor kampene nå går hardest for seg i Kongo. Men de 243 pygmébarna som går på skolen vår har det bra, sier dr. Kabutu.

 

Pygmébarna har klart seg tross harde kamper i området

Flere tusen sivile er nå på flukt etter harde kamper øst i Kongo. Det er i dette området at Troens Bevis driver sitt nødhjelpsarbeide gjennom Dina-stiftelsen.

I en melding denne uken kom det beskjed om at pygmeene på Runes fjell i Masisi-provinsen har det foreløpig bra.

Det bor nå over 300 pygméfamilier på fjellområdet som Rune Edvardsen fikk kjøpe til dem fra den lokale høvdingen i dette området i 2003. Det er i denne provinsen at Mai Mai-militsen under den avhoppede generalen Laurent Nkunda har herjet som verst de siste årene. Kampene står nå mellom regjeringstyrker og de styrker som er lojale mot Nkundu.

Det går 243 barn på skolen som Dina-stiftelsen driver for pygmeene. Skolen har 6 lærere og 3 klasserom, og menighetslokalet og rektorens kontor blir også brukt som klasserom, sier dr. Kabutu som er koordinator for Dina-stiftelsen sitt arbeide i Kongo.

Han forteller at de 60 jentene og 65 guttene på Dina-og Betsaidasenteret i Goma også har det bra etter forholdene.

– Men hver dag er det noen som blir drept i Goma, sier dr. Kabutu.

Den siste oppblussingen i det svært urolige området har fått FN og flere hjelpeorganisasjoner til å slå full alarm. Kongo blir i dag beskrevet som et av de verste stedene i verden, og millioner av mennesker har mistet livet her de siste 10 årene som følge av krig, sult og sykdommer.

 

 

 

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter