Tolv måter å be for Gaza og Israel

Jack Sara er pastor i en kirke i gamle Jerusalem. Han er også en av Troens Bevis sine nasjonale misjonærer i Israel. Her har han 12 forslag til hvordan en kan be for krigen mellom Israel og Gaza.

 

– Jeg kommer ikke til å fortelle mer om hva som skjer, siden det er nok av informasjon om dette på nyhetskanalene hver dag.  Men her har jeg skrevet flere måter som dere kan være med å be for vår situasjonen, skriver pastoren.

1. Be om at Gud vil gi visdom til lederne på begge sider. Internasjonale instanser har fordømt krigen i Gaza. Fn har bedt begge sider om å stoppe krigen. Ingen vil gi seg. Be om at lederne må forandre mening.

2. Be for de Jesus troende i Gaza, at de må være beskyttet under angrepene, og at de må være ett lys i mørket.

3. Be for kirken i Gaza, at dette ikke må føre den bort fra dens kall til å nå ut til de fortapte.

4. Be for undergrunnsmenigheten i Gaza. Det er mange troende der som ikke kommer fra en kristen bakgrunn, at Gud må beskytte dem og bruke dem på en mektig måte.

5. Be for sikkerhet også for israelske troende som bor byer i nærheten av Gaza stripen.

6. Be om at Gud vil la palestinske menigheter, slik som vår egen, stå sammen med våre folk på alle områder. I bønn, med nødhjelp og med styrken som ligger i felleskapet.

7. For etterlatte barn, familier, menn og kvinner som har mistet sine kjære på begge sider.

8. Be for at midler skal komme slik at vi kan begynne å sende hjelp så fort som mulig.

9. Be for palestinerne generelt, at de vil fortsette å søke fred med Israel, selv etter å ha sett alle tapene, de døde og ødeleggelsene, at hjertene ikke herdes ennå mer.

10. Be om at de som ikke vil ha fred på begge sider enten vil forandre mening eller bli fjernet fra stillingene sine.

11. Be for de palestinske troende, at hjertene deres vil søke forsoning med sine messianske brødre på begge sider. Be om at hjertene deres vil fortsette å være åpen for legedom og at de fortsetter å strekke ut hendene i fred til hele Kristu kropp i landet.

12. Be for de Israels troende, at de vil være ett lys for sitt land, og at Gud vil fortsette å bruke dem som ett vitne om hans kjærlighet og godhet til det jødiske folk.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter