Overraskende mye respons fra Gulf-landene

Troens Bevis sin arabiske satellittkanal har den siste tiden fått mye respons fra Gulf-landene. I løpet av 2009 har 33 970 TV-seere i dette området fått åndelig veiledning og forbønn.

 

Av Bente Rognmo Thakre

Troens Bevis er overrasket over den massive responsen på evangeliet fra landene i Gulf- området. I 2009 var det 33 970 seere fra dette området som har kontaktet oss. Inntil satellitt-tv og internett ble tilgjengelig for folk flest, var dette området nesten hermetisk lukket for innflytelse utenfra. Tatt i betraktning at mange løper en stor risiko ved å vise interesse for evangeliet i dette området, er disse tallene oppsiktsvekkende.

Responsen kommer fra Quatar, Oman, Saudi Arabia, Emiratene, Jemen, Baharain og Dubai i form av telefoner, tekstmeldinger, e-poster og MSN eller Skype.
Mange i disse områdene har ikke felleskap med andre kristne, og vil gjerne bruke tid på å be og lese Bibelen sammen med veiledere på Troens Bevis sitt oppfølgingskontor.

Her er eksempler på hva seere fra dette området sier til oss:

Fanat fra Emiratene:
”Jeg vil gjerne takke dere for Miracle Channel for at den åpnet øynene mine for Isa (Jesus). Jeg har alltid ønsket å vite mer om Kristus, men det har ikke vært mulig på grunn av reglene her. Vær så snill å be for landene i den arabiske gulfen slik at folk kan komme til Kristus.”

Sabeeh fra Emiratene:
”Jeg er en takknemlig seer av Miracle Channel. Jeg liker programmene veldig godt og de viser oss veien tilbake til sannheten. Jeg er ikke en kristen, men jeg føler meg forvirret og fortapt. Jeg tror dere har svarene.”

Salah fra  Baharain:
”Jeg vil gjerne lære om den kristne tro, fordi, ifølge det jeg ser, er kristendommen en tro uten så mange begrensninger. Vær så snill og hjelp meg. Jeg håper dere kan sende program på kanalen i dialekten til Baharain folket.”

En annen fra Baharain:
”Jeg så programmet om den bortkomne sønnen på dialekten vår og ble veldig grepet. Vær så snill og send flere program spesielt for oss i den arabiske gulfen.”

Silman fra Baharain:
“ Jeg er tiltrukket av dialogen med muslimene som kom til Kristus. Men jeg vet ikke hvordan jeg skal forandre tankene mine om det jeg har lært. Har dere noe råd for meg selv om jeg bor i Baharain? Jeg vil gjerne lære mer om den kristne tro fordi jeg liker det jeg ser på kanalen.

Zaina Omar, Oman:
”Jeg vil gjerne lære å kjenne Jesus, men jeg har en stor frykt i meg. Jeg fikk brevkurset ”Det nye Lliv” fra dere, men så stoppet det opp. Jeg oppdaget at familien min kastet brevene i søpla. Jeg kommer til å fortsette å se på programmene over Internet. Vær så snill å be for meg!”

Kvinne fra Saudi-Arabia:
”Takk for programmet om samlivet mellom ektepar. Tusen takk til gjestene dere hadde i studio, professor Amel Lauyli, Miriam, Dr. Ashraf og programlederen. De snakket veldig klart på en ren og god måte om dette temaet. Jeg håper at menn og kvinner i våre arabiske land vil se dette programmet. Dere er som lysende stjerner, og himmelen er så mørk.”

Hany, Saudi-Arabia:
”Jeg kommer fra Sudan men bor i Saudi Arabia. Jeg har tatt imot Jesus og jeg lever som en kristen inne i meg. Det er pågrunn av dere og kjærligheten som jeg fikk høre om. Men min tro er hemmelig for jeg vil bli drept om det blir oppdaget at jeg er blitt en kristen. Jeg stoler på dere. Tusen takk for arbeidet dere gjør.” 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter