Russiske evangelister klar for Olympiaden i Sochi i 2014

Mens de vitner for tusenvis av fremmedarbeidere som bygger Sochis olympiske stadium, forbereder to av Troens Bevis sine Russiske evangelister de lokale menighetene på det store innrykket under de olympiske leker i Sochi i 2014.

Bare få måneder før Aril Edvardsen gikk bort, holdt Aril kampanjer i Sochi og i Abkhazia. Lenge før jernteppet falt var Troens Bevis aktiv i Sovjetunionen med store kampanjer og støtte til de kristne. Men sammen med støttepartnere tar Troens Bevis oppdraget videre der Aril måtte gi slipp.

Troens Bevis støtter nå 32 innfødte evangelister som virker i Russland og 8 av Russlands autonome republikker, inkludert Abkhazia. Bare i Abkhazia har arbeidet deres på kort tid ført til åtte nye menigheter. Menighetene er offisielt registrert og tilsluttet ”National Association of Evangelical Christians” i Abkhazia. 

Evangelistene Denis Kuzmenko og Yuri Zakharov virker i området rundt Sochi der tusenvis av tilreisende arbeidere fra hele Russland nå er på plass for å bygge fasilitetene til de olympiske vinterlekene i 2014.

Denis og Yuri forteller at de holder evangeliske møter for arbeiderne i brakkebyene rundt byggefeltet, og på søndagene inviterer de dem inn i menighetene for å spise og ha sosialt samvær. Menighetsmedlemmene tar med seg hjemmelagde kaker og paier, syltetøy and andre godsaker som de deler med de tilreisende arbeiderne. 

Denis og Yuri forbereder også ungdommene i de evangeliske menighetene på evangelisering under Olympiaden. De har allerede begynt å samle ungdommen til seminarer om hvordan de kan forholde seg til både muslimer, katolikker, ortodokse og alle andre som kommer til Sochi under Olympiaden. De er også i gang med å bygge ett eget misjonssenter med sportsbaner til som skal stå klart til Olympiaden.

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter