4000 ville høre evangeliet i Sudan

I land etter land setter nasjonale misjonærer støttet av Troens Bevis store fotavtrykk der få andre kommer til. I Sudan samlet nylig 4000 seg for å høre evangeliet da nasjonale misjonærer holdt kampanje.

 

Mourice leder et omfattende misjons- og nødhjelpsarbeide i det nordlige Sudan. Siden 1999 har han samarbeidet med Troens Bevis i å nå et av verdens mørkeste områder med evangeliet. Han er også kontaktperson for de fire sudanske misjonærene Anania, Elezia, Emmanuel og Joseph som får støtte gjennom Sarons Dal.

I tillegg til flere andre utadrettede virksomheter, holder Maurice og teamet regelmessige kampanjer når anledningen byr seg. På den siste kampanjen nord i Sudan kom det 4000 mennesker for å høre evangeliet.
– Flere hundre tok imot frelsen i Kristus og mange ble utfridd fra onde ånder, forteller Maurice.

Søndagsskolefestival
Nylig var misjonærene i byen Renk som ligger en seks timers kjøretur fra hovedstaden Khartoum. Der holdt de en lederskapskonferanse med representanter for seks forskjellige menigheter. Etter lederskapskonferansen arrangerte de en seks dagers søndagsskole- festival hvor de hadde laget et spesielt program fylt med leker, sanger og bibelundervisning for barna.

Gir kvinner et yrke
Men det er ikke bare møtevirksomhet misjonærene holder på med. I flere år har de drevet et senter der 100 kvinner lærer seg å sy hvert semester.  Skolen har også faste tider hvor misjonærene underviser i fra bibelen.  Kvinnene lærer seg et yrke som gir dem en inntekt samtidig som de lærer å anvende Guds ord i møte med hverdagens utfordringer.
Musa,  Kamsaar og Habib er tre av dem som nettopp ble ferdig på kurset. De forteller at gjennom bibeltimene fikk de hjelp med en vanskelig tenåringssønn, en mann som tidligere nektet barna å gå på møter og råd om hvordan de skal løse økonomiske problemer.
– Slike vitnesbyrd hører vi daglig, og vi takker Gud for alle som får sine liv forandret ved den undervisning de mottar her, sier Mourice.
Misjonærene har startet en lignende skole i Rifaa der de får yrkesopplæring og bibelundervisning også for menn.

Besøker fanger
Som en del av tjenesten går misjonærene på fengselsbesøk der de tar med næringsrik mat til de innsatte.
– Det er nettopp når et menneske er i nød og lider at en trenger å høre om en Gud som bryr seg. Men selv om loven om å så og høste fortsatt gjelder, så finnes det tilgivelse og gjenopprettelse i Gud. Dette ønsker vi å formidle til fangene, sier Mourice.

Til sammen støtter Troens Bevis 18 nasjonale misjonærer i Sudan. I tillegg har Troens Bevis et brevskolekontor i Khartoum som hadde over 4000 aktive elever i 2006.

Se også:  ”Så Sudan strekke sine hender mot Gud”

Ønsker du å støtte arbeidet til Troens Bevis med en gave, kan du klikke her.



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter