Troens Bevis Magasin feirer 50 år i 2011

Dette året feirer Troens Bevis Magasin 50 år. Aril Edvardsen var bare 22 år gammel da første utgave ble trykket i juli i 1961. Visjonen for bladet var og er fremdeles å kunngjøre Guds gjerninger.

 

Om ikke mange måneder er det nøyaktig 50 år siden det første nummeret av Troens Bevis Magasin ble sendt ut i et opplag på 1500. Grunnlegger og redaktør for bladet gjennom mange år, Aril Edvardsen, var da 22 år gammel og hadde aldri skrevet en artikkel eller tatt i en skrivemaskin. Han forteller i boken han senere skrev om sitt liv og virke, ”Drømmer blir virkelighet”, at for å finne ut om det virkelig var Gud som kalte han til å starte bladet, ba han en bønn om at han måtte få en skrivemaskin. ”Dersom jeg mot formodning ikke får noen skrivemaskin, vet jeg at dette ikke er fra Gud,” skriver han i boken om han liv.  Etter kun tre dager får han et brev fra Kristiansand med beskjed om at det står en skrivemaskin og venter på han på bussstasjonen i Kvinesdal.
”Nå hadde jeg ikke noe annet valg enn å lære med å bruke den forvirrende maskinen…Det var den verste tålmodighetsprøven jeg hadde vært igjennom, og dessuten måtte jeg jo se å få skrevet noe fornuftig på denne maskinen. Jeg skulle jo skrive et tidskrift!” minnes han i boken.

Hjertebarn
Gjennom årene har mange bidratt med artikler og flere har vært redaktører for bladet, bla.a. Sigurd Sørhus og Harald Mydland. Men bladet har alltid vært et av Aril Edvardsens hjertebarn, og de siste årene av hans liv (1939-2008) var det igjen han som holdt i trådene og skrev det meste av det som stod på trykk i bladet.  Etter store internasjonale kampanjer og møter gledet han seg til å dele Guds undergjerninger med lesere over hele Skandinavia. Han brukte også bladet til undervisningsartikler, spesielt om arkeologiske funn som bekreftet bibelens autoritet, en av hans store interesser. Og han brukte bladet til å komme med advarsler dersom han så retninger innen kirke- og menighetsliv som han følte sporet av fra det som var sunt og godt.

Hans kone, Kari Edvardsen, minnes godt tiden for 50 år siden:
– Aril ivret for å utgi et blad som kunne fortelle om den verdensvide vekkelsen som pågikk. I Norge kjente man ikke til denne vekkelsen, derfor ønsket Aril å skrive om vekkelsen og predikanter som sto sentral i den, forteller hun.

Trang fødsel
Fra starten av var bladet både for kristne og ikke-kristne. Det skulle presentere en levende Jesus. Men Kari minnes at bladet fikk en svært trang fødsel:

– Det ble trykket i et opplag av 1500. Aril og jeg knelte ned ved siden av bladeskene som hadde blitt påført adresser til lokale pinsemenigheter samt andre tenkelige interesserte. Alle ble sendt ut. Kort tid senere kom pakkene tilbake, alle sammen unntatt én, med den spesielle beskjeden: ”Nektet mottatt.”
– Hva sa Aril da?
– ”Send dem ut en gang til”, hvisket Den Hellige Ånd i Arils hjerte. Denne gangen kom de ikke i retur, sier Kari ettertenksom og med et smil.

Frem til i dag har bladet vært et viktig bindeledd mellom misjonspartnere og virkesomheten til Troens Bevis Verdens Evangelisering. Kari Edvardsen mener bladet fortsatt har en viktig funksjon. Hun tror bladet fortsatt vil tilføre misjonen stor velsignelse og være til inspirasjon og oppmuntring for leserne.

– Den som ikke abonnerer på Troens Bevis går glipp av noe. Det er et spesielt blad. Jeg håper vi får mange nye abonnenter nå i jubileumsåret, sier Kari Edvardsen om bladet som har vært en stor og viktig del av livet hennes i snart 50 år.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter