”En profetisk plogspiss i Skandinavia”

Pastor i Centralkirken i Bergen, Leif S. Jakobsen, mimrer 50 år med misjonsbladet Troens Bevis. Bladet er fremdeles like aktuelt med misjonsstoff og trosinspirerende artikler fra fjernt og nært.

 Jeg har funnet fram en bok fra min bokhylle. Den inneholder en årgang av bladet Troens Bevis. Året er 1980. Heftene gir et lite bilde av hva dette Guds verk har betydd. Denne årgangen av bladet, som enkeltvis kostet kr 3 i løssalg var den 20. i rekken.Prisen sto på ingen som helst måte i stil til innholdet. For innholdet var av langt høyere verdi. Nå er bladet Troens Bevis blitt 50 år, og jeg stiller meg i gratulantenes rekker.

Fra 1973 og til midten av 1980 – tallet fikk jeg være en del av dette unike arbeidet som for mange av oss var en profetisk plogspiss i Skandinavia og et verdensomspennende misjonalt pionerarbeide. Jeg takker Gud for de årene jeg fikk arbeide nært Aril Edvardsen og alle de andre helhjertede medarbeiderne i Sarons Dal – seks av disse årene som leder av skolestyret for Troens Bevis Bibel og Misjons Institutt. Man måtte til Sarons Dal for å være oppdatert. Årene da den karismatisk fornyelse nådde Norges bygder og byer var Sommerstevnene virkelig et samlingssted for alt Guds folk.

Men tilbake til boken jeg fant i bokhyllen. I januar – nummeret kan jeg lese om programmet Miracle som skulle begynne sendinger på Radio Lux. Februarnummeret forteller om korstog og kampanjer i flere byer i Skandinavia. I mars er det operasjon Thailand og i april presenteres Arils nærmeste medarbeider, Kari. Mai nummeret forteller om korstoget Nytt Liv og forsiden prydes av et bilde fra Grieghallen i Bergen. I juni kan vi lese om Bibelens land som klasserom og i juli møter vi Ronald Gundersen, en av de 553 elevene som til da var sendt ut fra Bibelskolen. I det samme nummeret fortelles det om Serene Løland som får overrakt St. Olavs medaljen av fylkesmann Bue Fjermeros.

Denne mimringen over en liten del av en lang historie forteller om et arbeid som har betydd uendelig mye for ufattelig mange mennesker over hele kloden. Bare evigheten vil til fulle vise hva Gud har fått gjøre gjennom Sarons Dal.

Septembernummeret fanger min interesse. På forsiden er det et bilde av Aril Edvardsen som håndhilser på Paul Yonggi Cho foran statuen av Tjodolf fra Kvin. Under bildet står teksten ”Medarbeidere for evangeliet”. Og nettopp her har  arbeidet i Sarons Dal alltid hatt sitt tyngdepunkt. Det har hele tiden vært det kraftfulle evangeliet om Jesus til frelse, helbredelse og fornyelse som har blitt løftet fram. Jesus har stått i sentrum. Derfor fikk alle vi som i kortere eller lengre perioder var en del av dette arbeidet en opplevelse av å være med på noe stort. Med et slikt fokus vil arbeidet ha en spennende framtid.

Gratulerer med jubileet!Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter