Minnet Aril Edvardsen under åpningsmøtet

– Hvis Aril hadde vært her ville han ha sagt ikke glem alle de som ennå ikke har hørt evangeliet, sa Kari da hun minnet Aril Edvardsen under åpningsmøtet i Sarons Dal.

Lørdag kveld ble det en fin og høytidelig minnemarkering av Aril Edvardsen da sommerstevnet åpnet for første gang uten at han satt på podiet blant stevnets talere.
Det var en beveget Kari som trådde frem for å si noen ord under minnemarkeringen. Hun fortalte at hun hadde besøkt Arils grav dagen før mens hun tenkte på hvilken hilsen han ville ha kommet med. 
-Han ville ha sagt ”ikke glem alle dem som ennå ikke har hørt”. Det er fremdeles 2.6 milliarder som ikke har hørt evangeliet. Men jeg føler meg trygg på fremtiden, for jeg vet at både Rune og alle dere har en sånn nød for alle disse menneskene, sa Kari Edvardsen.

Fikk gavesjekk på 10 000 kroner
Kvinesdals ordfører Odd Omland trakk frem hvordan Aril Edvardsen hadde satt Kvinesdal på verdenskartet gjennom hans misjonstjeneste som fikk betydning for så mange både i Norge og ute i verden. Han benyttet også anledningen til å trekke frem hva Rune Edvardsen har utrettet i året som er gått og tillitten og respekten han har bygd opp både blant det norske folk, misjonspartnere og politikere. Før han forlot podiet overrakte han Rune Edvardsen og Troens Bevis en gavesjekk fra Kvinesdal kommune til fredsarbeidet i Kongo på titusen kroner.

Hedret sin fars minne
På vegne av familien holdt også Aril Edvardsens datter Mona Edvardsen en hyllest til sin far der, hun trakk frem skatten som er å finne i alle hans bøker. Hun fortalte også at hun i løpet av vinteren har lest sin fars dagbøker fra han var helt ung.

-Jeg fikk egentlig bekreftet det jeg trodde, at han var en helt enkel mann. Han kunne egenlig ha vært hvem som helst. Men han hadde en ufattelig trang til å fortelle andre mennesker om Gud. Han hadde også en ufattelig disiplin i bønn og bibellesning. Ingen av oss kan noen gang forstå den personlige prisen han betalte for å gjøre det han gjorde. Det er nok derfor det er så få av hans slag. Prisen er for høy, sa hun.

Minnemarkeringen ble avsluttet med ett minutts stillhet og Rune Edvardsen som sang en av sine gamle stevneslagere, ”Free like an Eagle.”Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter