Å være i Guds nåde

-Å ligge i sola er som å ligge i Guds nåde. Energien kommer ikke fra oss selv og våre anstrengelser, men fra sola og fra nåden, skriver Frank Erlandsen i Slik jeg ser det.

av Frank Erlandsen

Jeg ligger naturligvis med hele kroppen i sola. Som hele kroppen ligger i sola, bør hele livet ligge i nåden, både det vi på godt og vondt er og gjør.

Av og til kommer en forstyrrende flue, som vil ta fokus fra hvilen i sola. Men den har ingen makt uten at vi gir den makt. Det gjør vi ved unødvendig å gi den oppmerksomhet. Da vil vi bruke energi fånyttes ved at tanker og følelser får oss til å veive og slå etter flua.

Flua er som Beelsebul – som er et navn på djevelen og på norsk betyr «fluenes herre». Han vil forstyrre oss med lovens bud og krav og prøve å forføre oss bort fra nåden i Kristus Jesus. Han prøver dette ved å stjele vårt fokus. Ikke hør på ham. Ikke lån øre til ham. Han elsker oppmerksomhet, derfor var han så frekk at han til og med prøvde å få tilbedelse fra Jesus Kristus, han som alene er verdt vår tilbedelse. Det beste for oss og verste for Beelsebul er å ignorere ham.

Gjennom falske fordømmende anklager med fokus på lovens krav, som vi jo vet er oppfylt av Jesus Kristus, prøver «fluenes herre» å distrahere oss bort fra hjertets enkle tillit til Jesus og at det han er og gjorde holder for tid og evighet. Det er nåde. Vi fokuserer Jesus og lar oss ikke lure.

Smittebærende «fluer» trenger vi heller ikke frykte, for Jesu blod tar knekken på den åndelige smitten – både fariseismens bakterier og loviskhetens virus.

Loven dreper. Nåden gir liv og overflod av liv. Jeg velger nåden gitt av Gud, som er både solens og nådens kilde. Han er mitt fokus og mål for tilbedelse.

Kilde: Troens Bevis bladet for september, 2024

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen

 

 



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter