Verdenskjent lovsangsband med konsert i Sarons Dal: Ønsker å inspirere til misjon

Første helgen under Stevnet ble det konsert med det amerikanske lovsangsbandet Leeland. Selv om de slår de fleste rekorder på antall seere og lytter på Youtube og Spotify, er de mest opptatt av å tenne folk i brann for misjon.


Det er Leeland som blant annet står bak den kjente lovsangen Waymaker.  Sangen har fått over 200 millioner Spotify streams og over 120 millioner Youtube views. Før konserten fikk Troens Bevis en kjapp prat med Leeland Mooring, som startet bandet med sin bror Jack i 2004.

Er dette første gang dere er i Norge?
-Dette er faktisk ikke første gang vi er i Norge. Vi begynte å komme til Norge helt tilbake i 2008. Så vårt første, første show i Norge var en natt med lovsang i Filadelfia kirken i Oslo. Forteller Leeland mens resten av bandet rigger seg klar på scenen til kveldens konsert.

-Jeg husker vi fikk låne en leilighet for å spare litt penger, og de glemte å advare oss om at varmtvanns apparatet var ødelagt. Så det var bare iskaldt norsk vann. Og vi er alle fra Texas, så vi vet ingenting om hvor kaldt det blir her. Så det å høre på stønnene fra alle som dusjet var bare morsomt. Noe vi ikke glemmer! Men det var en fantastisk kveld.

T.v.: Leeland Mooring, hovedvokalist sammen med Casey Moore, gitar og bakgrunns vokalist før konserten i Sarons Dal.

 

Tenker du at dere har et kall til å lede andre i lovsang?
-Det er egentlig en litt merkelig historie. Da jeg var 11 år gammel og broren min var 14, besøkte vi en gammel og liten vekkelses menighet i Texas. Der var det en kvinnelig predikant, som også hadde en profetisk gave.

Midt i prekenen hennes ser hun på meg og broren min som satt på første rad sammen med foreldrene mine. Hun ber oss to gutter komme frem.
Så får hun noen til å finne et verdenskart, det henger et på ungdomsrommet i menigheten. Det blir hentet, og hun legger det ned på gulvet og får min bror Jack og meg til å stå på det. Så sier hun: «Jeg hører lyden av melodier som reiser over hele verden til verdens nasjoner.»

Leeland tar en liten pause.

-Spol frem til 2007, og vårt første lovsangs album blir gitt ut. Det var som et mirakel at vi fikk kontrakt med et kristent plateselskap. Broren min var keyboardspiller i bandet. Han er ikke med i bandet lenger, men vi skrev alle låtene sammen. Det første året etter plate utgivelsen, begynner reisen vår. Vi gjorde egentlig ikke så mye i USA. Vi reiste til Norge og Nederland og til Finland og Sverige, og så dro vi over til Japan, så videre til Brasil og Canada, og deretter Afrika.

-På ett år var passene våre fulle. Vi reiste til nasjonene og her er det som er sprøtt. Vi hadde glemt det profetiske ordet. Jeg var jo bare 11 år da det skjedde, så jeg husket det ikke. Men tittelen på vårt første album var The Sound of Melodies (lyden av melodier).

Leeland hadde en fantastisk lovsangskonssert med bandet sitt i Sarons Dal.

 

Leeland forteller at mens de var ute og reiste det første året, begynte moren å bli litt nostalgisk og savnet sønnene sine. Det førte til at hun gikk gjennom dagbøker hun hadde skrevet over flere år. Der finner hun notatet fra tiden de reiste som familie på besøk til flere av menighetene som hadde vekkelse.

-Der leser hun: »Leeland er 11 år gammel, Jack er 14. Nancy, taleren, lar Leland og Jack stå på et kart, og Nancy sier: «Jeg hører lyden av melodier som reiser over hele verden.» Da mamma forteller oss dette, blir det det skikkelig aha øyeblikk. Vi skrev sangen etter å ha glemt denne historien. Plutselig ser vi at Gud har planlagt det vi holder på med. Og da tenker jeg på nasjoner og misjon rundt om i verden. Og hjertet mitt hoppet av takknemlighet, minnes Leeland.

-Jeg tror at Guds hjerte er for verdens nasjoner.

Hva ønsker dere å oppnå med konsertene deres?
-Det vi er mest sultne på som band er å se generasjonsfrukter av Guds rike vokse hvor enn vi går. Jeg tror det er det enhver troende ønsker og bør lengte etter, er at Herrens Ånd vil virke gjennom oss for å plante frø overalt hvor vi går, frø som kan vokse opp og strekker seg fra generasjon til generasjon.

Dere har reist nå i over 20 år. Opplever dere å høre fra andre hva konsertene har betydd for dem?
-Ja, det gjør vi. I 2011 ga vi ut e kalt «Love Is On The Move». Og singelen fra den plata var en sang som het Follow You. Den sangen ble skrevet etter at vi dro på en konferanse som var fokusert på misjon og verdens nasjoner. Den sangen handler om å gå til de minste og mest utelatt i verdens nasjoner. Den blir spilt på turnéer og radio og spotify og mange steder. Spol så fremover syv til åtte år, til 2019.

Jeg er på besøk i en menighet og dette unge paret kommer bort til meg, de har flere små barn med seg. De forteller at de stod i et valg om de skulle reise ut i misjonsfeltet eller takke ja til en meget god jobb.

«Du kommer ikke til å huske oss, men du kom til byen vår for en lovsangsnatt der dere spilte sangen Follow you. På den tiden hadde jeg og min kone ingen barn. Vi var et ungt ektepar», fortalte de.

«Det du sa og sang den kvelden fikk oss til å bestemme oss. Nå har vi vært i Sørøst-Asia som misjonærer i flere år».

Entusiasmen han bruket når han forteller historien røper at slike tilbakemeldinger betyr mye for bandet.

-Slike tilbakemeldinger er mine belønninger, understreker Leeland.

Se stevneprogrammet her

 



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter