Da den religiøse lederen trengte et bønnesvar hans egen stammegud ikke kunne hjelpe med

Deepak Subba (49), en tidligere soldat i den indiske hæren, bor i en landsby i Darjeeling i Himalaya. Som religiøs leder fulgte han nøye reglene til landsbyens stammereligion inntil hans egen datter plutselig trengte hjelp.


Etter å ha viet to tiår av sitt liv i tjeneste for den indiske hæren, valgte Deepak å søke tilbake til røttene sine da hans skulle pensjoneres for 10 år siden. Det innebar at han også gjenopptok sin stammereligion, kalt Limbu.

Med en dyp ærbødighet for forfedrenes tro, innkalte Deepak til et møte blant Limbu-stammefolket. Han krevde at alle i landsbyen praktiserte de hellige ritualene til stammegudens altere på de øverste åsene og i jungelen.

Deepak ble den religiøse lederen i samfunnet deres, og forbød enhver kontakt med kristne forkynnere eller omvendelse til den kristne tro. Han innsatte også straffer om det ble oppdaget at stammefolket hadde hatt kristne gjester i hjemmet deres.

Uforklarlig oppførsel
Deepaks urokkelige tro på forfedrenes guder sto imidlertid overfor en intens prøvelse da datteren hans ble offer for en uforklarlig sykdom. Plutselig viste hun en underlig oppførsel ved å stadig flykte inn i jungelen og deretter komme tilbake i en ynkelig tilstand.

Bønnesvar
Til tross for hjelp fra både utdannet helsepersonell og lokale sjamaner, fant de ingen løsning på hennes lidelser. Til slutt ble Paul, den lokale pastoren, spurt om han kunne be for datteren til Deepak. Det kom umiddelbart en forandring over henne, og hun var tilbake til normalen. Dette bønnesvaret åpnet øynene til Deepak.

Han ble invitert til å være med på New Life School-fellesskapet i en nabo landsby, der de underviser evangeliet ved hjelp av Introkurset Det Nye Liv. Det er et redskap som evangelistene får på sitt lokale språk fra Troens Bevis. Det er en enkel og grunnleggende studie av bibelen budskap.

Gir det videre
Da Deepak innså nytteløsheten i sin tidligere tilbedelse av stammegudene, ville han gjerne lære mer om Jesus. Han tok imot frelsen og bekjente for alle i landsbyen at han var blitt en kristen. Nå er en ivrig forkynner av evangeliet i landsbyen, der han også deler sitt vitnesbyrd!

 

Kilde: Troens Bevis bladet for februar, 2024

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter